Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη πρόσβαση κατοίκων περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης σε τηλεοπτικούς σταθμούς

Ποιες περιοχές του Έβρου εντάσσονται στο πρόγραμμα

Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας». Με το σχετικό σχέδιο νόμου: α) εισάγονται ρυθμίσεις σχετικά με την τηλεοπτική πρόσβαση μονίμων κατοίκων περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης και β) ρυθμίζονται λοιπά θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι δικαιούχοι – μόνιμοι κάτοικοι των εκάστοτε περιοχών, θα λαμβάνουν χρηματική επιδότηση προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση, μέσω παρόχου, στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας. Ως μόνιμοι κάτοικοι θα θεωρούνται αυτοί που διαθέτουν μόνιμη κατοικία στις περιοχές που αναφέρονται στο σχέδιο νόμου.

Η χρηματική επιδότηση ανά δικαιούχο ανέρχεται στα εκατόν δέκα (110) ευρώ, εφάπαξ και παρέχει τη δυνατότητα επιλογής παρόχου της αρεσκείας του.

Οι μόνιμοι κάτοικοι θα έχουν προθεσμία τριών μηνών από τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης της ΓΓΤΤ του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, στην οποία ορίζεται η ακριβής ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας πιστοποίησης των δικαιούχων.

 

Η Θράκη είχε ενταχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε αρχικά, ενώ τώρα με την κατάθεση του σ/ν το πρόγραμμα διευρύνεται πανελλαδικά.

Το Υπουργείο έχει ανακοινώσει αναλυτικά τις περιοχές που εντάσσονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, και σύμφωνα με τον πίνακα στον Έβρο εντάσονται οι εξής περιοχές:

 

Δήμος Ορεστιάδας: Γαλήνη, Κριός

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Λεπτοκαρυά, Μελία, Πυλαία

Δήμος Σουφλίου: Μονή Δαδιάς

Δήμος Σαμοθράκης: Μακρυλιές