Ημέρα Γνωριμίας με το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά στην Αλεξανδρούπολη

Ένα συναρπαστικό κόσμο μάθησης και γνώσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές της Αλεξανδρούπολης, του νομού Έβρου και των γειτονικών νομών, κατά τη διάρκεια της Ημέρας Γνωριμίας που διοργανώνει το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, από τις 10:00 έως τις 12:30, στην Αλεξανδρούπολη στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki, είναι ανοιχτή και δωρεάν για μαθητές από Ε’ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω μαθήματα:

  • Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης (Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού )
  • «Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες (Α΄ Γυμνασίου – Γ΄ Γυμνασίου)
  • «Μαθηματικά Μοντέλα» (Α΄ Γυμνασίου – Γ΄ Γυμνασίου)

 

Το Κέντρο  για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Τα προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές από Γ’ Δημοτικού έως και  Β’ Λυκείου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και περιλαμβάνουν διαδικτυακά (online) μαθήματα, , διήμερα (weekend) προγράμματα και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων.  Το CTY Greece ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Προκειμένου να συμμετέχει κάποιος μαθητής στα προγράμματα αυτά, πρέπει να λάβει μέρος στις εξετάσεις του CTY Greece που διεξάγονται κάθε χρόνο. Φέτος οι εξετάσεις θα διενεργηθούν σε 16 πόλεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο, και για πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη (1η Δεκεμβρίου 2018). To CTY Greece έχει εξασφαλίσει από τους υποστηρικτές του χρηματικούς πόρους που αντιστοιχούν σε σημαντικό αριθμό υποτροφιών για τα θερινά προγράμματα.

Για τη συμμετοχή στην Ημέρα Γνωριμίας

Η Ημέρα Γνωριμίας στην Αλεξανδρούπολη είναι ανοιχτή σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως αν έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις επιλογής του CTY Greece και αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσει ένας μαθητής το πρόγραμμα και τη φιλοσοφία του.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στη σελίδα: www.anatolia.edu.gr/CTYeventAlexandroupoli έως τις 7 Νοεμβρίου 2018.

Αμέσως μετά την έναρξη των μαθημάτων θα ακολουθήσει ενημέρωση των γονέων που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τα προγράμματα του CTY Greece.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 398 253, [email protected]

www.cty-greece.gr