Εκδήλωση με θέμα: «Η θλιβερή εκκένωση της Ανατολικής Θράκης, μια αφήγηση, ένας λυγμός, μια διεθνής ατιμία» στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ορεστιάδας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με τον τίτλο: «Η θλιβερή εκκένωση της Ανατολικής Θράκης, μια αφήγηση, ένας λυγμός, μια διεθνής ατιμία» και θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την συμπλήρωση 96 χρόνων (Οκτώβριος 1922) από την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.

Κεντρικός παρουσιαστής και ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Εβρίτης δημοσιογράφος και συγγραφέας με καταγωγή από το Διδυμότειχο, κ. Παντελής Αθανασιάδης.

Στην εκδήλωση θα χρησιμοποιηθούν ψηφιακά μέσα και θα προβληθούν σχετικές φωτογραφίες και ιστορικά έγγραφα και ντοκουμέντα από την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης, που θα μας μεταφέρουν την ατμόσφαιρα και στο κλίμα των τραγικών εκείνων ημερών, που αφορούν την ιστορία του τόπου μας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Ενόργανη Θρακική Χορωδία του Μουσείου με σχετικά τραγούδια της προσφυγιάς.

Ο κ. Αθανασιάδης είναι απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Επιστημών της Παντείου, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α., έχει εργαστεί σε εφημερίδες και περιοδικά και έχει υπάρξει δημοσιογράφος του ραδιοφώνου της ΕΡΤ «Η Φωνή της Ελλάδας» για δεκαπέντε χρόνια και κοινοβουλευτικός συντάκτης της ΕΡΤ 1 και ΕΡΤ 2 από το 1989 έως το 2000. Έχει συγγράψει πέντε βιβλία, ενώ στο ιστολόγιό του (https://sitalkisking.blogspot.com) δημοσιεύει ιστορικά άρθρα με ανέκδοτα στοιχεία από την ιστορία της Θράκης. Έχει τιμηθεί για το έργο του από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, από την Ελληνική Γλωσσική Εταιρεία και από το Ίδρυμα «Αθ.Μπότση».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό της πόλης μας και η παρουσία σας σε αυτήν την εκδήλωση θα αποτελέσει για εμάς εξαιρετική τιμή.