Ήχησαν πένθιμα 57 φορές οι καμπάνες και στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων

Μετά από αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, Μαρίας Καρυστιανού, ήχησαν οι καμπάνες 57 φορές στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων αλλά σε όλες τις εκκλησίας της χώρας Μία για κάθε ψυχή που χάθηκε.

Μετά το σχετικό αίτημα και εγκύκλιο που έστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας με ανακοίνωσή της ενημέρωσε όλες τις Μητροπόλεις και εκκλησίες της Ελλάδας για αυτή την πρωτοβουλία.

«Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή και την υλοποίηση της παράκλησης μας. Εξάλλου είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο. Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών» αναφέρει σε ανάρτησή της η κα. Καρυστιανού.

«Θα ηχήσει η καμπάνα να εξαγνιστούν οι ψυχές των αθώων, να ενθυμηθούμε την ευθύνη μας στη ζωή. Ελπίζουμε στην Ανάσταση και στην αντάμωση. Μέχρι τότε η αλήθεια θα κάνει κρότο!», καταλήγει.

Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους” τα λόγια του Αρχιερατικού Επίτροπου Ορεστιάδας, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου Αστεριάδη.