Η θεατρική παράσταση «El Che» στο «Μπεντρεντίν» στην Ορεστιάδα

Η θεατρική παράσταση «El Che», σε κείμενο – ερμηνεία Βασίλη Κυριάκου και σκηνοθεσία Γιάννη Σταματίου, την Δευτέρα 3 Απριλίου στις 9:00 μ.μ. στο Συνεργατικό – Πολιτιστικό Καφενείο “Μπεντρεντίν” (Σεύθη Α’ 6, Ορεστιάδα).

64 χρόνια από τον Γενάρη του 1959 και οι ιδέες του γιατρού του κόσμου και της Κουβανικής Επανάστασης παραμένουν αλεξίσφαιρες! Ο Che επιστρέφει στο Buenos Aires με σεβασμό και συγκίνηση. Στην πατρίδα του, την Αργεντινή για να συνεχίσει αυτό που άφησε πίσω του. Να αποτίσει φόρο τιμής στην αγαπημένη του μητέρα που τον ενέπνευσε, να μας διηγηθεί τη ζωή του,την γνωριμία του με τον Φιδέλ, την Κουβανική Επανάσταση, την προσφορά της στην Ανθρωπότητα και να μας υπενθυμίσει ότι δεν τελειώσαμε με τον Ιμπεριαλισμό. Ούτως ή άλλως: Las ideas no mueren!

Ο Βασίλης Κυριάκου, μετά την παράσταση “Ο Μαρξ στο Σόχο” επιστρέφει, με ένα δυνατό μονόλογο, εμπνευσμένος από τη σπουδαία δράση και ζωή του μεγάλου Επαναστάτη της Κούβας Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Ένας θεατρικός μονόλογος, ιστορικό ντοκουμέντο, γραμμένο από τον ίδιο τον ηθοποιό, με ευαισθησία, δυναμισμό και πάθος προκειμένου να σηκωθεί το γάντι.

Στην μνήμη και στην παρακαταθήκη του δασκάλου, φίλου, σκηνοθέτη μας και ηθοποιού Γιάννη Σταματίου που υπηρέτησε με αγάπη και ανιδιοτέλεια το ποιοτικό θέατρο όπως και στους ανθρώπους μας που δολοφονήθηκαν στις ράγες του κέρδους.

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

Συνεργατικό – Πολιτιστικό Καφενείο Μπεντρεντίν
Σεύθη Α’ 6, Ορεστιάδα
Τηλ. 2552112744