Η Στ΄ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

Η Στ΄τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ορεστιάδας, θα συμμετέχει και θα εκπροσωπήσει την πόλη μας στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Απριλίου στο Ζωγράφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ. κ. Βαρθολομαίου.

Το Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο διοργανώνεται από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και το Ζωγράφειο Λύκειο.

Σκοπός του Μαθητικού Συνεδρίου είναι να λειτουργήσει ως πεδίο συνεργασίας, εκπαίδευσης και δημιουργικού διαλόγου μεταξύ μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών από σχολεία της Ελλάδας και της ομογένειας σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας στη βάση της ατζέντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στα σχολεία της Ελλάδας και της ομογένειας.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν συνολικά 58 μαθητικές ομάδες, από 20 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από 8 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας (Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Αττικής, Έβρου, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ξάνθης και Ροδόπης) και 38 σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από 26 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κοζάνης, Λακωνίας, Λασιθίου, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πειραιά, Πιερίας, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών και Χανίων) και μαθητικές ομάδες από σχολεία της ομογένειας.

Στις εργασίες του Συνεδρίου θα μετάβουν στην Κωνσταντινιύπολη για την παρακολούθηση δια ζώσης 2119 μαθητές/τριες .

Οι δικοί μας μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας θα συνοδεύονται από τον διευθυντή του σχολείου κ. Βουρνέλη Δημήτριο, τον δάσκαλο της Στ΄τάξης κ. Παρτινούδη Αθανάσιο και τον εκπαιδευτικό της Πληροφορικής κ. Χασεκή Νιχάτ.