Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Μετάξης

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνειτηνεκπαιδευτική δράση «Aracne project», στοΜουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου  ARACNE, που εστιάζει στην πολιτιστική κληρονομιά της ευρωπαϊκής παραγωγής μεταξιού και στη διατήρηση, προστασία και αξιοποίησή της, μαθητές σχολείων της περιοχής  μελέτησαν το προηγούμενο διάστημα τα κουκουλόσπιτα, τη ζωή στο Σουφλί (χθες και σήμερα) και τη μεταξοκαλλιέργεια.  Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 (ώρα 10:00), οι μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Σουφλίου θα παρουσιάσουν την έρευνα και τις εργασίες που πραγματοποίησαν.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Σάββατο 18 Μαΐου η είσοδος στα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, στα πωλητήρια τωνΜουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης, τα αντικείμενα θα διατίθενται με έκπτωση 10% και οι εκδόσεις του Ιδρύματος με έκπτωση από 10% έως και 45%.