Έκθεση φωτογραφίας «ΡΟΔΟΠΗ: Μια οροσειρά – Δεκαπέντε φωτογράφοι» στην Αδριανούπολη

Ο Φωτογραφικός Σύλλογος Αδριανούπολης και το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης διοργανώνουν στην Αδριανούπολη μια ξεχωριστή Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας, με τίτλο: «ΡΟΔΟΠΗ: Μια οροσειρά – Δεκαπέντε φωτογράφοι».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 στις 18:30 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αδριανούπολης, στην Τουρκία. Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του ομότιτλου φωτογραφικού λευκώματος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η θεματολόγια του φωτογραφικού έργου «ΡΟΔΟΠΗ: Μια οροσειρά – Δεκαπέντε φωτογράφοι» είναι ευρεία με μοναδικό περιορισμό την γεωγραφική θέση των λήψεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εντός των ορίων της οροσειράς της Ροδόπης.

Μια οροσειρά μαγική, σπαρμένη κάστρα, εκκλησίες, τεμένη, αρχοντικά, καλύβες, μαντριά, ξερολιθιές, γεφύρια. Με τοπία απαράμιλλου φυσικού κάλλους, με απροσδόκητη χλωρίδα και πανίδα. Το πιο όμορφο στοιχείο της όμως, είναι το ανθρώπινο. Χαμόγελα, κεράσματα, φιλοξενία από πρόσωπα με διαφορετικές κουλτούρες, ήθη, έθιμα, θρησκεύματα και παραδόσεις. Ένας τόπος όπου συνυπάρχουν διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες, μια αρμονική ποικιλομορφία ανθρώπων που σπάνια συναντάς.

Οι δημιουργοί: Νίκος Ανδρεαδάκης, Στράτος Βλασακίδης, Γιάννης Γκόγκος, Γεωργία Δημητρίου, Νίκος Ζωάκης, Σωτήρης Ζωάκης, Γιάννης Καλτσεράς, Χρήστος Μαλτέζος, Μιχάλης Μπολιάκης, Γιάννης Μπουλταδάκης, Κατερίνα Παπαπαναγιώτου, Άννα Παρασκευίδου, Γιούλα Πάτση, Ανέζα Σπανοπούλου, Συμεών Χατζηλίδης, υπό την επιμέλεια του Πάνου Κοκκινιά, εκφράστηκαν καλλιτεχνικά και αποτύπωσαν με σύγχρονη ματιά την οροσειρά της Ροδόπης του σήμερα.

Το φωτογραφικό βιβλίο «ΡΟΔΟΠΗ: Μια οροσειρά – Δεκαπέντε φωτογράφοι» κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία και ηλεκτρονικά καταστήματα από τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ.

Πληροφορίες Έκθεσης:

  • Τίτλος: «ΡΟΔΟΠΗ: Μια οροσειρά – Δεκαπέντε φωτογράφοι»
  • Τοποθεσία: Φουαγιέ Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αδριανούπολης
    (Edirne Ticaret ve Sanayi Odası)
  • Ημερομηνίες: 10 Μαΐου – 15 Μαΐου 2024
  • Ώρες: 18:30 – 21:00