Για κλείσιμο πάει και το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια

Επιστολή Δημάρχου Ορεστιάδας προς την Επικεφαλής Δικτύου Β. Ελλάδος της Τράπεζας Πειραιώς

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών, προς κλείσιμο οδηγείται και το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια, μετά το πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης που ανακοίνωσε η τράπεζα και έχει ισχύ από την Παρασκευή 30/10/2020, έως και την Τετάρτη 18/11/2020.

Με δεδομένο αυτό, η τράπεζα «δίνει το κίνητρο σε εργαζόμενους που επιθυμούν να προσανατολιστούν σε άλλες προσωπικές και επαγγελματικές επιλογές να αποχωρήσουν οικειοθελώς, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του νέου Προγράμματος που προβλέπει εφάπαξ ποσό που ισοδυναμεί με έναν αριθμό μικτών μισθών, ο οποίος προσδιορίζεται με κριτήρια, όπως η ηλικία, το εύρος χρόνου υπηρεσίας, η μονάδα, ο ρόλος καθώς και η γεωγραφική περιοχή απασχόλησης. Επίσης, πριμοδοτούνται οι αιτήσεις που θα γίνουν μέχρι τις 11/11/20», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Κυκλοφορούν μάλιστα πληροφορίες που αναφέρουν ότι για τους υπαλλήλους του καταστήματος των Δικαίων προβλέπεται το επιπλέον μπόνους των καταστημάτων προς αναστολή λειτουργίας τους.
Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Μαυρίδης Βασίλειος απέστειλε χθες, στην Επικεφαλής Δικτύου Β. Ελλάδος κυρία Μαυροματάκη Μαρία την παρακάτω επιστολή, την οποία κοινοποιεί και στους τέσσερις Βουλευτές του νομού, καθώς και στον Περιφερειακό Διευθυντή Αν. Μακεδονίας-Θράκης της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Επιστολή:

Αξιότιμη κα Μαυροματάκη,
Τις τελευταίες μέρες με αφορμή το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων στη Τράπεζα Πειραιώς, επικρατεί μια έντονη φημολογία στην περιοχή του Βορείου Έβρου σχετική με το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζάς σας στα Δίκαια.
Αν πραγματικά αληθεύει η εν λόγω φημολογία σας γνωρίζουμε ότι μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει μία δυσάρεστη εξέλιξη για την περιοχή, θα δημιουργήσει ένα ανυπέρβλητο κενό και θα υποβάλει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους κατοίκους της περιοχής ,καθώς το συγκεκριμένο υποκατάστημα αποτελεί τη μοναδική παρουσία τραπεζικού ιδρύματος εκτός αστικού ιστού στην περιοχή του Κεντρικού και Βορείου τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
Στο κατάστημα της συγκεκριμένης αμιγώς αγροτικής περιοχής, εξυπηρετούνται κατά κύριο λόγο αγρότες, καθώς αποτελεί υποκατάστημα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, επαγγελματίες της περιοχής και σημαντικός αριθμός ατόμων τρίτης ηλικίας για τους οποίους η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών όχι μόνο δεν είναι ιδιαίτερα προσφιλής αλλά καθίσταται σχεδόν αδύνατη.
Οι πελάτες της Τράπεζας που κατοικούν στην περιοχή θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις και να δαπανούν σημαντικά χρηματικά ποσά προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το πλησιέστερο κατάστημα της τράπεζας στην Ορεστιάδα.
Τη συγκεκριμένη μάλιστα περίοδο, δεδομένων των συνθηκών που επιβάλλουν την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα παρατηρείται μεγά-λος συνωστισμός και ατελείωτες ουρές στο μοναδι-κό υποκατάστημα της Ορεστιάδας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη δυσλειτουργία και σοβα-ρός κίνδυνος για την υγεία των πολιτών, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή , απόρροια της στρατηγικής των Τραπεζών για διατήρηση όσο το δυνατό λιγότερων τραπεζικών καταστημάτων, στηριζόμενη αυστηρά και μόνο σε οικονομικά κριτήρια, παραβλέπει τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότη-τες των κατοίκων της ακριτικής μας περιοχής.
Η λειτουργία του συγκεκριμένου τραπεζικού καταστήματος σ’ αυτήν την απομακρυσμένη περιοχή της πατρίδας μας, διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής και συμβάλλει αποφασιστικά στην ποιότητα ζωής τους.
Πιστεύουμε ότι θα λάβετε υπόψη σας τις ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και θα αναθεωρήσετε την πιθανή απόφασή σας αναφορικά με το κλείσιμο του καταστήματος.
Ως ΄ΕΣΧΑΤΗ λύση και προκειμένου να μην διαταραχθεί με τόσο αρνητικό τρόπο η καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής που χρόνια τώρα στηρίζουν την Τράπεζα Πειραιώς, όσο και η σχέση του Δήμου Ορεστιάδας με την Τράπεζά σας προτείνουμε το συγκεκριμένο κατάστημα να συνεχίσει τη λειτουργία του ως κινητό συνεργείο.
Ευελπιστούμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν το αίτημα τόσο του Δήμαρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, όσο και των κάτοικων της ευαίσθητης ακριτικής περιοχής μας και να ανακαλέσετε την απόφασή σας για αναστολή λειτουργίας του καταστήματος των Δικαίων Έβρου.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
O Δήμαρχος Ορεστιάδας
Πρόεδρος Π.Ε.Δ Α.Μ-Θ
Μαυρίδης Βασίλειος