Για 5η χρονιά το καλοκαιρινό φεστιβάλ αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Σαμοθράκης

Για 5η χρονιά η σχολή αυτοσχεδιαστικού θεάτρου House of Improv, διοργανώνει το καλοκαιρινό φεστιβάλ αυτοσχεδιαστικού θεάτρου (Improv) στην Σαμοθράκη.

Η φετινή διοργάνωση, φέρνει στο νησί της Σαμοθράκης περίπου 100 αυτοσχεδιαστές από όλο τον κόσμο, και δασκάλους από Ιταλία, ΗΠΑ και Ελλάδα. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, εκτός των εντατικών μαθημάτων προχωρημένων μαθητών που θα λάβουν χώρα σε διάφορα σημεία του νησιού, θα πραγματοποιηθούν και τρεις (3) δωρεάν παραστάσεις ανοικτές για το κοινό στο σχολείο των Θερμών καθώς και ένα εντατικό πρόγραμμα τριών τετράωρων μαθημάτων για αρχαρίους δίνοντας την ευκαιρία σε επισκέπτες ή κατοίκους του νησιού να γνωρίσουν τον αυτοσχεδιασμό!

Η διοργάνωση Samothrace Improv Retreat, έχει γίνει πλέον θεσμός για το νησί και για την ευρωπαϊκή κοινότητα αυτοσχεδιαστών, και προσελκύει κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για συμμετοχή. Σκοπός μας είναι αυτή η προσπάθεια να συνεχίσει για ακόμα περισσότερα χρόνια και να γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

Κάθε χρόνο, σημαντική είναι η στήριξη που λαμβάνει η διοργάνωση από τις τοπικές αρχές, τους επαγγελματίες και τον κόσμο του νησιού. Αν και η έδρα της σχολής είναι στην Αθήνα, εδώ και χρόνια κάνουμε μια προσπάθεια να στηρίξουμε τον ακριτικό παράδεισο της Σαμοθράκης, και συνδυάζουμε την ομορφιά του νησιού με το φεστιβάλ και τα μαθήματα και τις παραστάσεις μας έχοντας φέρει συνολικά τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες μαθητές από την Ελλάδα και τον κόσμο να το επισκεφτούν.

Τι είναι το improv;

Το αυτοσχεδιαστικό θέατρο, γνωστό και ως improv είναι μια μορφή θεάτρου που ξεκίνησε τις ΗΠΑ την δεκαετία του 50, πήρε την σημερινή του μορφή σε ΗΠΑ και Καναδά την δεκαετία του 70 και από τότε έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο. Στην τέχνη αυτή, σκοπός είναι να δημιουργηθούν θεατρικές παραστάσεις διαφόρων μορφών και διάρκειας χωρίς να υπάρχει ποτέ σενάριο ή οτιδήποτε προετοιμασμένο.

Οι αυτοσχεδιαστές ανεβαίνουν στην σκηνή και με βάση κάποια έμπνευση που δίνεται εκείνη την στιγμή φτιάχνουν σκηνές, σκετς, θεατρικά έργα που δημιουργούνται εκείνη την στιγμή, και παρουσιάζουν κάτι που θα συμβεί για μία μοναδική φορά και δεν θα επαναληφθεί ποτέ.

Το αυτοσχεδιαστικό θέατρο, έχει πολλές μορφές, και χρησιμοποιείται σε ένα τεράστιο φάσμα εφαρμογών. Από την προσωπική ανάπτυξη, ψυχαγωγία, εκπαίδευση δεξιοτήτων μέχρι την μορφή επαγγελματικών θεατρικών παραστάσεων.

Περισσότερα: http://improv.gr/ti-einai-to-improv 

To πρόγραμμα του φεστιβάλ για το κοινό: Παραστάσεις Τετάρτη 02/Αυγ, Σάββατο 05/Αυγ και Κυριακή 06/Αυγ στο σχολείο Θερμών στις 21:30 (είσοδος ελεύθερη)

Εντατικά μαθήματα γνωριμίας για αρχαρίους: Τρίτη 01/Αυγ, Πέμπτη 03/Αυγ και Παρασκευή 04/Αυγ στο σχολείο Θερμών 12:00-16:00

Εγγραφές στο 6982878777

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://improv.gr/en/node/95