Φωτιά τώρα στο Αρίστηνο -Σηκώθηκαν εναέριες δυνάμεις

Εκκενώνονται προληπτικά τα Παιδικά Χωριά SOS στη περιοχή

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αρίστηνο Έβρου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Με βάση παρατηρήσεις από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείον Αθηνών υπήρχαν προειδοποιήσεις για φωτιές στο Νότιο τμήμα του Έβρου όπως και στην Σαμοθράκη εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή με εντάσεις 4-5 μποφόρ και ριπές στα 40 km/h. Όπως αναφέρει ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας Γιώργος Παπαβασιλείου, αναλύοντας τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι εντάσεις των ανέμων τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται να διατηρηθούν στα 4-5 μποφόρ. Ωστόσο, λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας και της πτώσης της υγρασίας, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα παρουσιάσουν επιδείνωση, κύρια συσχετιζόμενη με την ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων.
Σημειώνεται πως έχει εκκενωθεί προληπτικά το Παιδικό Χωριό SOS καθώς και ο ξενώνας σκύλων στην περιοχή, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης από εναέρια και επίγεια μέσα.

Εκκενώνονται προληπτικά τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος στη περιοχή. Λεωφορεία έχουν καταφτάσει ήδη στο σημείο και ανεβάζουν τα παιδιά και το προσωπικό για τους απομακρύνουν από το σημείο καθώς και ο ξενώνας σκύλων στην περιοχή, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης από εναέρια και επίγεια μέσα.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι κάτι το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστών. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής βέβαια, ήταν άμεση με δυνάμεις από όλες τις Υπηρεσίες του Έβρου αλλά και της γειτονικής Ροδόπης. Δόθηκε επίσης εντολή να σηκωθούν αμέσως τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης που βρίσκονται στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης, τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και το ένα ελικόπτερο.