Επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διδυμοτείχου σε νέο χώρο

Σε νέο χώρο που διαμορφώθηκε κατάλληλα στο Κέντρο Θρακικών Μελετών Διδυμοτείχου, θα επαναλειτουργήσει , μετά από πολλά χρόνια, η δημοτική βιβλιοθήκη του Διδυμοτείχου.

Την ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάνογλου, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη αυτή ήταν το αποτέλεσμα μίας μεγάλης και επίμονης προσπάθειας.

“Αναζητήσαμε ένα επιβλητικό κτίριο ή έναν χώρο μεγαλύτερο, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και εκδηλώσεις, όμως υπήρξαν πολλά προβλήματα που δεν μπορούσαν να ξεπεραστούν, και τελικά αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν ωραίο χώρο για τη βιβλιοθήκη του δήμου στο Κέντρο Θρακικών Μελετών”, είπε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηγιάννογλου.

Εξήγησε επίσης ότι το όλο εγχείρημα πλήρους επαναλειτουργίας της δημοτικής βιβλιοθήκης θα υποστηριχτεί από βιβλιοθηκονόμο που κατάγεται από το Διδυμότειχο και με το πρόγραμμα της κινητικότητας μετακινήθηκε από τη δημοτική βιβλιοθήκη Ορεστιάδας, όπου υπηρετούσε, στη βιβλιοθήκη του δήμου Διδυμοτείχου.