Εξομοίωση για τα Μαθηματικά Προσανατολισμού Γ΄ ΓΕΛ και Γ΄ ΕΠΑΛ σε Λύκεια του Έβρου

Το Παράρτημα Έβρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας θα πραγματοποιήσει σε ολόκληρο το νομό Έβρου την 2η εξομοίωση για τα Μαθηματικά Προσανατολισμού Γ΄ ΓΕΛ και την 1η εξομοίωση για τα Μαθηματικά Προσανατολισμού Γ΄ ΕΠΑΛ το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 στις 8:30 το πρωί.

Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του νομού, την έγκριση από τις σχολικές επιτροπές των αντίστοιχων Δήμων καθώς και την εθελοντική προσφορά των μελών του παραρτήματος.

Ακολουθεί η λίστα των σχολείων που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα:

  • 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης (για μαθητές των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου ΓΕΛ, Μουσικού Γυμνασίου – ΛΤ και των 1ου, 2ου, 4ου ΕΠΑΛ).
  • ΓΕΛ Φερών.
  • ΓΕΛ Σουφλίου (για μαθητές των ΓΕΛ Σουφλίου και Τυχερού).
  • ΓΕΛ Διδυμοτείχου (για μαθητές των ΓΕΛ Διδυμοτείχου και ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου).
  • 1ο ΓΕΛ Ορεστιάδας (για μαθητές των 1ου, 2ου ΓΕΛ Ορεστιάδας, ΓΕΛ Νέας Βύσσας και του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας)
  • ΓΕΛ Δικαίων (ή θα εξυπηρετηθούν από το 1ο ΓΕΛ Ορεστιάδας).

Στη συνέχεια και στο πλαίσιο της προσομοίωσης του συνόλου της διαδικασίας εξετάσεων στα Μαθηματικά Προσανατολισμού Γ΄ ΓΕΛ και Γ΄ ΕΠΑΛ, θα λειτουργήσει βαθμολογικό κέντρο όπου θα συνδράμουν μαθηματικοί τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Εκεί τα γραπτά θα βαθμολογηθούν από δύο διαφορετικούς βαθμολογητές, ενώ τα προσωπικά στοιχεία των μαθητών δεν θα είναι εμφανή (όπως και στις Πανελλαδικές εξετάσεις). Σαφείς οδηγίες θα δοθούν πριν την έναρξη της βαθμολόγησης με στόχο την κατά το δυνατόν μικρότερη διακύμανση των βαθμών. Θα ακολουθήσει η καταχώρηση της βαθμολογίας των γραπτών και αποστολή προσωπικά σε κάθε μαθητή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.