Εξαρθρώθηκε κύκλωμα νοθείας καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν τα μέλη εγκληματικής ομάδας η οποία νόθευε καύσιμα με διαλύτες που εισήγαγε από τη Βουλγαρία, και στη συνέχεια τα διένειμε σε πρατήρια στη Βόρεια Ελλάδα.

Από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν 6 άτομα, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο, για σύσταση συμμορίας και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών. Οι διαφυγόντες φόροι, δασμοί και λοιπές επιβαρύνσεις υπολογίζονται σε 26.932 ευρώ.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας έγινε από αξιοποίηση πληροφοριών από το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) και τις Τελωνειακές Αρχές Προμαχώνα. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2021, η συγκεκριμένη ομάδα εισήγαγε οργανικούς διαλυτές, μέσω δύο εταιρειών με έδρα τη Βουλγαρία. Τους μετέφερε διαλύτες σε αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος, τους αναμείγνυε με καύσιμα σε ειδικές δεξαμενές που υπήρχαν στο χώρο και στη συνέχεια μεταφόρτωνε το μείγμα σε βυτιοφόρο. Μετά εφοδίαζε με τα νοθευμένα καύσιμα πρατήριο υγρών καυσίμων.

Στη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26.100 λίτρα καυσίμων χωρίς παραστατικά, βυτιοφόρο όχημα, επικαθήμενο βυτίο και αυτοκίνητο, παλετοδεξαμενές και πλήθος μηχανημάτων – εργαλείων που χρησιμοποιούνται για την ανάμειξη χημικών διαλυτών.

πηγή:efsyn.gr