Εβδομάδα Κινηματογραφικής Παιδείας στο Σουφλί-ενCINE

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Νεανικού Πλάνου «ενCINEσθηση» επισκέπτεται το ακριτικό Σουφλί από 23 έως 27 Οκτωβρίου, με δράσεις που συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την κινηματογραφική παιδεία, απευθύνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων της περιοχής του Έβρου, και όλη την οικογένεια.

Οι εκπαιδευτικές κινηματογραφικές δράσεις στο Σουφλί περιλαμβάνουν:

– Ένα κινηματογραφικό εργαστήριο δημιουργίας μικρού μήκους ταινίας ντοκιμαντέρ από μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Σουφλίου, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Νίκου Αναγνωστόπουλου.

– Πέντε προβολές βραβευμένων ταινιών από τη μοναδική του είδους της στην Ελλάδα Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου. Οι ταινίες θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Θέατρο Σουφλίου, στις 18:00, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου: Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο
www.neanikoplano.gr/i-roka-allazei-ton-kosmo

Τρίτη 24 Οκτωβρίου: Λουνάνα ένα γιακ μες την τάξη
www.neanikoplano.gr/lounana-ena-giak-mesa-stin-taxi

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου: Ο Ψύλλος
www.neanikoplano.gr/o-psyllos

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου: Αγαπητέ κύριε Φίρερ
www.neanikoplano.gr/agapite-kyrie-firer

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου: Μικροί Λύκοι
www.neanikoplano.gr/oi-mikroi-lykoi

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ενCINEσθηση» του Νεανικού Πλάνου τελεί υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, και στο Σουφλί με τη συνεργασία του Γυμνασίου και του Δήμου Σουφλίου.

Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος «ενCINEσθηση» τη σχολική χρονιά 2022-2023 www.neanikoplano.gr/encinaisthisi-2022 – για τις δράσεις του Νεανικού Πλάνου: www.neanikoplano.gr – και του Φεστιβάλ Ολυμπίας: olympiafestival.gr στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σε όλη την χώρα.