Εργατικά σωματεία Αλεξανδρούπολης: Στις 17 Απρίλη απεργούμε ξανά για τις ζωές μας

Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα.

Αυτό είναι το μήνυμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, συνταξιούχων, συλλόγων και φορέων.

Με οδηγό τα συμπεράσματα απ’ τη μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη που απέδειξε πως η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση και στον κοινό αγώνα εργαζομένων, αγροτών, μελισσοκόμων, μαθητών, φοιτητών, αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, στις 17 Απρίλη απεργούμε ξανά για τις ζωές μας.

Η αγανάκτηση που νιώθουμε για την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την άδικη φορολογία, την κατάσταση στη δημόσια Υγεία και Παιδεία, τις αποζημιώσεις – ψίχουλα και τα ανύπαρκτα μέτρα στήριξης μετά τις πυρκαγιές, πρέπει να συνεχίσει γίνεται οργανωμένος αγώνας.

Η κυβέρνηση με τους συμμάχους της και την Ευρωπαϊκή Ένωση εντείνει για λογαριασμό των επιχειρηματιών ομίλων την αντιλαϊκή πολιτική δίνοντας επιδόματα πείνας και αυξήσεις-κοροϊδία στους μισθωτούς, λειτουργώντας τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, ακριβαίνοντας τα διόδια και μια σειρά άλλα μέτρα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης στις 17 Απριλίου στις 10:30 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν αγωνιστικές δράσεις για την ανάδειξη των διεκδικήσεων σε θέματα που αφορούν την Υγεία (8/4),την κατάργηση των διοδίων και εκδήλωση με θέμα την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Τέλος, να ξεκινήσει η προετοιμασία για τον αγωνιστικό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς με νέα απεργία την Τετάρτη 1 Μάη.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου “Η Ενότητα”