Έρχεται το Dentist Pass: Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά

Μια νέα εφαρμογή με πρόγραμμα Voucher που θα αφορά τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Μάρτιο. Όπως επισημαίνει η Μάρθα Καϊτανίδη σε σχετικό ρεπορτάζ της για «Τα ΝΕΑ», για τη χρήση του προγράμματος θα εκδίδεται κάρτα χρηματοδότησης μέσω του gov.gr , η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού τηλεφώνου του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων.

Δεδομένου ότι στην Ελλάδα η οδοντιατρική περίθαλψη δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα οι γονείς να επιβαρύνονται για το σύνολο των οδοντιατρικών πράξεων που κρίνονται απαραίτητες για τα παιδιά τους, το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο δράσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εξασφάλισε το απαραίτητο κονδύλι για την προληπτική οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών της ηλικιακής ομάδας 6-12 ετών.

Η διαδικασία
Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία χορήγησης του «Dentist Pass», τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς είναι τα εξής: Ένας εκ των δύο γονέων υποβάλλει αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος. Έπειτα η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων.

Είναι σημαντικό εν τούτοις να υπογραμμιστεί πως κάθε κάρτα χρηματοδότησης που θα ενεργοποιείται θα έχει ισχύ έξι μήνες. Το κόστος της προληπτικής οδοντιατρικής παροχής θα καλύπτεται πλήρως από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ώστε να μην επιβαρύνονται με συμμετοχή οι γονείς.