Ένωσαν τις δυνάμεις τους σε συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη οι Παλιννοστούντες Πόντιοι για τα κόκκινα δάνεια των σπιτιών του

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στον Φάρο Αλεξανδρούπολης την Κυριακή προκειμένου να διεκδικήσουν με ηχηρό τρόπο, την ολική διαγραφή των δανείων που καλούνται να αποπληρώσουν διοργάνωσαν οι Παλιννοστούντες Πόντιοι.

Πρόκειται για περισσότερα από 500 δάνεια που δόθηκαν σε Ομογενείς που ήρθαν στην Ελλάδα το 1993 με τον πόλεμο, με την υπόσχεση που πήραν τότε ότι θα έρθουν εδώ και ότι θα τους παρέχουν στέγη , ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εργασία σε ένα μέλος από κάθε οικογένεια κάτι που δεν έγινε ποτέ. Είχαν έρθει τότε 250 οικογένειες με το καράβι και άλλοι 150 άνθρωποι με το αεροπλάνο. Σήμερα πολλά από τα παιδιά των Παλλινοστουντων πήραν κι αυτά δάνεια για να φτιάξουν το σπιτικό τους. Το δυσάρεστο είναι ότι με την κρίση δεν υπάρχουν πια θέσεις εργασίας, πολλές από τις οικογένειες ζουν με το επίδομα των 200 ευρώ και αρκετοί συνταξιούχοι με 270 ευρώ. Όλοι αυτοί αδυνατούν να ζήσουν και κατ’ επέκταση να αποπληρώσουν τα δάνεια τους κάτι που δεν συνέβαινε όταν είχαν εργασία, όπως ανέφερε
η πρόεδρος Νανά Παπαβήδου.

Στη συγκέντρωση εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, ενώ παράλληλα γίνεται μια συσπειρωμένη προσπάθεια, έτσι ώστε να οργανώσουν την προσφυγή τους στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, έτσι ώστε να ζητήσουν με νόμιμο τρόπο τη διαγραφή των δανείων τους. Το κύριο αίτημα είναι η διεκδίκηση προστασίας των κατοικιών τους, οι οποίες βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο σε περίπτωση που το αίτημά τους κριθεί παράνομο , εκφράζοντας την σαφή τους αγανάκτηση εναντίων των τραπεζών.

Μάλιστα στο συλλαλητήριο τονίστηκε ότι παρά τη γραφειοκρατεία που υπήρχε μετά τις 20 του μηνός πρόκειται να εκδοθεί ΦΕΚ από την κεβέρνηση ώστε να ξεκινήσει γρηγορα η αποπληρωμή προς τους Παλλινοστούντες σχετικά με τα ενοικιά τους, όπως τόνισε η Έλενα Τατεβοσιά, πρόεδρος Παλλινουστών Αργος.