Επιτυχές το 4ο Εαρινό Χορωδιακό Φεστιβάλ Νέων

Σε εορταστικό – ανοιξιάτικο κλίμα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 4ο Εαρινό Χορωδιακό Φεστιβάλ Νέων το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Νέας Ορεστιάδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ορεστιάδας.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μαθητές και δάσκαλοι της μουσικής από Ωδεία και Συλλόγους της πόλης, έφεραν την άνοιξη μουσικά, μέσα από τις παραδοσιακές και σύγχρονες μελωδίες και τραγούδια που παρουσίασαν στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου.

«Τα παιδιά και οι νέοι που συμμετέχουν γίνονται οι «αγγελιοφόροι του φωτός» μέσα από γνωστές μελωδίες και τραγούδια. Υποδεχόμαστε με χαρά την προσπάθειά τους να αναδείξουν το μουσικό ταλέντο τους, καθώς και το εξαιρετικό έργο των μουσικοδιδασκάλων τους», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και εμπνευστής του Φεστιβάλ, Δημήτριος Πέτροβιτς, στο μήνυμά του.

Συμμετείχαν με τις χορωδίες τους:

  • Ενόργανη Θρακική Εφηβική Χορωδία του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας
  • Μουσική Σχολή Ράλλη
  • Παιδική – Νεανική Χορωδία «Εν Ορεστιάδι» του Δημοτικού Ωδείου Ορεστιάδας

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Βενετίδης, ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας Χρήστος Ορμανλίδης, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού, Πατέρας Θεόφιλος, ο Πρόεδρος του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας Πασχάλης Μαυρίδης, ο Αντιπρόεδρος του Μουσείου και υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Γιάννης Σιωπίδης.