Επιστολή του δημάρχου Ορεστιάδας Β. Μαυρίδη για την υποβάθμιση του σχολείου Κυπρίνου

Ακόμη μία υποβάθμιση σε σχολείο του β. Έβρου

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης με επιστολή του στο Υπουργείου Παιδείας ζητά την παρέμβαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμεως, σχετικά με την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κυπρίνου από εξαθέσιο σε τετραθέσιο.

Στην επιστολή του ο κ. Μαυρίδης δηλώνει έκπληκτος με την απόφαση του νέου προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α.Ε Έβρου για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κυπρίνου Δήμου Ορεστιάδας από εξαθέσιο σε τετραθέσιο. Αναφέρει πώς το Δημοτικό Σχολείο Κυπρίνου βρίσκεται στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με άριστη κτιριακή υποδομή και με μια σειρά δράσεων από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει περήφανους το Δήμο Ορεστιάδας.

Επίσης υπενθυμίζει στο υπουργείο, πώς η Κοινότητα Κυπρίνου αποτελεί έδρα της Δημοτικής Ενότητας, στα γεωγραφικά όρια της οποίας υπάρχουν οι δομές Κ.Υ.Τ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. , ενώ υπάρχουν και στρατιωτικές οικίες αξιωματικών, στις οποίες διαμένουν οικογένειες μετατεθέντων στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων, κάτι που αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στο συγκεκριμένο σχολείο, οπότε η αναγκαιότητα παραμονής και λειτουργίας του σχολείου ως εξαθέσιο εναι υποχρεωτική.

Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου έχεις ως εξής: