Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη στην Αλεξανδρούπολη

«Η διαγωνιστική διαδικασία για το λιμάνι είναι σε εξέλιξη»

Λιμένος Αλεξανδρούπολης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Γεν. Γραμματέα κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο.
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στον Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμο στο Ανθίμειο, συνάντηση με Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Δημάρχους στα Γραφεία του ΟΛΑ και συνάντηση με διοίκηση και εργαζόμενους ΟΛΑ. Το μεσημέρι έγιναν οι δηλώσεις στα ΜΜΕ και το απόγευμα στις 7 το briefing από εκπροσώπους της 12ης Μεραρχίας και του US Army στον νέο προβλήτα για την επιχειρησιακή υποστήριξη της Atlantic Resolve 2020. Τέλος, ο υπουργός συναντήθηκε και με το δήμαρχο Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο.
Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Πλακιωτάκης, το λιμάνι δε πρόκειται να «ξεπουληθεί» σε κάποιον επενδυτή αλλά να παραχωρηθεί για συγκεκριμένο χρόνο έναντι συγκεκριμένων εσόδων που θα τονώσουν τον κρατικό προϋπολογισμό. «Η Αλεξανδρούπολη αλλά και ολόκληρος ο Έβρος βρίσκονται σταθερά στις προτεραιότητες και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης. Στο υπουργείο ναυτιλίας και νησιώτικης πολιτικής, το ενδιαφέρον αυτό έχει αποτυπωθεί έμπρακτα στην ομαλή διασφάλιση της ακτοπλοϊκής γραμμής μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, στη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με τη Λήμνο, στα έργα με το λιμάνι της Σαμοθράκης, την ενίσχυση της οργανικής δύναμης του λιμενικού σώματος στο νησί, και βέβαια, στην αναβάθμιση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης σχετικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία, αυτή είναι σε εξέλιξη, γεγονός που κατά τον υπουργό ανοίγει το δρόμο για την αξιοποίηση του λιμανιού με πολλαπλά και σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία και τοπική κοινωνία.
Εντωμεταξύ, προσπαθώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις επισήμανε ότι «Δε μιλάμε για ξεπούλημα λιμανιού, μιλάμε για ενοίκιο και παραχώρηση συγκεκριμένου χρόνου έναντι συγκεκριμένων επενδύσεων και εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό. Σε καμία περίπτωση, κανένας επενδυτής δεν πρόκειται να έρθει στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα ή την Ηγουμενίτσα και να πάρει το λιμάνι» είπε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Ναυτιλίας.