Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στον Έβρο – Ανακοίνωσε την πρόληψη 250 νέων συνοριοφυλάκων

Θα επανέλθει «σύντομα» για να λάβει μέρος σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας σχετικά με τις δομές στο Φυλάκιο

Στην περαιτέρω ενίσχυση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας στο Νομό Έβρου τους επόμενους μήνες, με 250 νέους συνοριοφύλακες, στην ενίσχυση των συνόρων της χώρας με την επέκταση του φράχτη και την αποφασιστικότητα της Ελλάδας στην υπεράσπιση της ειρήνης και της σταθερότητας αλλά ταυτόχρονα και στην προάσπιση των συνόρων της από οποιαδήποτε απειλή, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του από τις Καστανιές, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Έβρο την Κυριακή.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε χαρακτηριστικά «από τα σύνορα της πατρίδας μας με την Τουρκία, από τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, εδώ που έχουν ολοκληρωθεί έως τώρα 37 χιλιόμετρα από το φράχτη, ο οποίος έχει ενισχύσει την ασφάλεια των συνόρων της χώρας μας και η ασφάλεια των συνόρων της χώρας μας είναι προϋπόθεση για να είναι ασφαλείς οι Έλληνες σε ολόκληρη την επικράτεια.
»Πάντες γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που υπερασπίζεται την ειρήνη και τη σταθερότητα σε μια δύσκολη από γεωστρατηγική άποψη περιοχή.
»Την ίδια ώρα όμως είναι και μία χώρα αποφασισμένη να προασπίσει τα σύνορά της, από οποιαδήποτε επιβουλή από οποιαδήποτε απειλή. Είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση, είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, ενισχύουμε περαιτέρω τη δύναμή μας εδώ. Η Ελληνική αστυνομία θα προχωρήσει στην ενίσχυση του Σώματος εδώ με 250 νέους συνοριοφύλακες τους επόμενους μήνες, οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα μας σε αυτό εδώ το σημείο».

Ειδική μνεία έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και στη «νέα στρατηγική συμμαχία που έχει δημιουργηθεί με τη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες», εκτιμώντας ότι πλέον «η χώρα συνολικά είναι πολύ ισχυρότερη».

Μετά τις Καστανιές ο υπουργός επισκέφτθηκε το τοπικό επιχειρησιακό κέντρο Βύσσας και το καινούριο περιφερειακό επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομίας στο Χειμώνιο, όπου είχε σύσκεψη με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούν στην Ορεστιάδα. Στη συνέχεια μετέβει στο 126 φυλάκιο στο Σουφλί και στο νέο τμήμα του φράχτη στις Φέρες.

Η επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης όπου λειτουργεί το περιφερειακό επιχειρησιακό κέντρο καμερών, στο οποίο υπάρχει εικόνα από τρία επιχειρησιακά κέντρα (Σουφλί, Τυχερό, Φέρες), όπως επίσης και το αερόστατο Zeppelin της FRONTEX, με εικόνα από θαλάσσης. Εκεί, ο κ. Θεοδωρικάκος συαντνήθηκε με τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές, τον περιφερειάρχη, δημάρχους της περιοχής και με τους διευθυντές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αναμένεται νέα επίσκεψη Θεοδωρικάκου στην Ορεστιάδα για το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.

Την Τρίτη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Ορεστιαδας Βασίλης Μαυρίδης ενημέρωσε το Σώμα ότι επίκειται νέα επίσκεψη του κ. Θεδωρικάκου, προκειμένου να παραστεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τις δομές στο Φυλάκιο, και ειδικά για το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α., το οποίο ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Πρστασίας του Πολίτη. Αυτό συμφωνήθηκε μεταξύ τους, όπως ανέφερε ο κ. Μαυρίδης, κατά την επίσκεψή του την περασμένη Πέμπτη στο γραφείο του στην Αθήνα, αλλά επιβεβαιώθηκε και τηλεφωνικά το βράδυ της Κυριακής, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του υπουργού στον Έβρο. Εντός των ημερών αναμένεται να οριστεί η ακριβής ημερομηνία ώστε η επίσκεψη του υπουργού να πραγματοποιηθεί «σύντομα», σύμφωνα με το δήμαρχο Ορεστιάδας.