Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών σήμερα στην Αλεξανδρούπολη για τις συμπτύξεις τμημάτων στα σχολεία

Διαμαρτυρία για τις συμπτύξεις τμημάτων διοργανώνουν οι εκπαιδευτικοί της Αλεξανδρούπολης σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και ώρα 2:10 το μεσημέρι μπροστά στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

Σύμφωνα με καταγγελία της Α’ ΕΛΜΕ Έβρου, το Υπουργείο απαιτεί να κλείσουν 10 τμήματα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Έβρο, βάζοντας έως και 28 παιδιά στο ίδιο τμήμα, χωρίς να υπολογίζει το μέγεθος της τάξης, την κατάσταση των κτιρίων, τις οι μαθησιακές δυσκολίες και την πανδημία.

Να σημειωθεί ότι στο Νομό Έβρου υπάρχουν ακόμη περίπου 40 κενά εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου της Α’ ΕΛΜΕ Έβρου:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 14/10/2021  ΩΡΑ 2:10

ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΔΕ ΕΒΡΟΥ

 Το Υπουργείο Παιδείας, εν μέσω των δικαστικών προσφυγών του εναντίον των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο για όλα τα παιδιά, προωθεί σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων πανελλαδικά και στον Έβρο. Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα περίπου 6.000 κενά των σχολείων όχι όπως όφειλε με μια μαζική γ΄ φάση προσλήψεων των αντίστοιχων αναπληρωτών αλλά με «κόφτες» που επιβάλλονται από το Υπουργείο και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο απαιτεί να κλείσουν, ούτε λίγο-ούτε πολύ, 10 τμήματα Γενικής Παιδείας μόνο στη Β/θμια Εκπαίδευση Έβρου (3ο ΓΥΜ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, 1ο, 3ο, 4ο ΓΕΛ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, 1ο, 2ο  ΕΠΑΛ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ΓΕΛ ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ΓΕΛ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, 2 ΣΧΟΛ.ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ)

Στο Νομό μας υπάρχουν ακόμη περίπου 40 κενά εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό  το Υπουργείο – Οκτώβριο μήνα- επαναϋπολογίζει τα κενά, βάζοντας μάλιστα 28 μαθητές ανά τμήμα εν μέσω πανδημίας. Χωρίς βέβαια να υπολογίζεται το μέγεθος της τάξης, η κατάσταση των κτιρίων, οι μαθησιακές δυσκολίες, ο COVID,  η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και άλλα πολλά που θα έπρεπε να σκεφτεί το Υπουργείο!

Για εμάς είναι αδιανόητο να πραγματοποιηθούν τέτοιες αλλαγές και ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας . Ο μεγάλος αριθμός μαθητών σε ένα τμήμα εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των μαθητών και καθηγητών αφού μειώνονται οι αποστάσεις και έχουμε αυξημένο συγχρωτισμό .  Θυμίζουμε σε όλους ότι δεν είμαστε απλά κάποιοι αριθμοί .

Μετά από όλα αυτά απαιτούμε από την Δ/ντρια της ΔΙΔΕ ΕΒΡΟΥ και τον Περιφερειακό Δ/ντη  να μην προβούν σε συμπτύξεις τμημάτων. Θυμίζουμε ότι τα συγκεκριμένα τμήματα πήραν έγκριση της ΔΙΔΕ δύο φορές τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο .

Τέλος καλούμε το Υπουργείο να σταματήσει να πιέζει για συμπτύξεις τμημάτων και να μεριμνήσει να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών με την γ΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών . Καλούμε για άλλη μια φορά και τους γονείς να είναι στο πλάι μας αφού το όλο θέμα έχει να κάνει με τα παιδιά τους και το καλό της Παιδείας .