Επέτειος 15 ετών Αρχιερατείας του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου

Την 9η Οκτωβρίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης  κ. Άνθιμος συμπλήρωσε 15 έτη από την χειροτονία του σε Επίσκοπο που τελέσθηκε το 2004 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως θέλοντας να εορτάσει αυτήν την επέτειο της τοπικής εκκλησίας διοργάνωσε εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.

Το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, παρουσία των τοπικών Αρχόντων και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ναό. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης μας κήρυξε τον θείο λόγο με βάση την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής.  Αμέσως μετά τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για τον προστάτη Άγιο της Ελληνικής Αστυνομίας, τον μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο, ενώ ανεγνώσθη και η ημερησία διαταγή του Αρχηγού του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη δεξίωση στο Επίσκοπείο της Μητροπόλεως.

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεώς μας μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα 15 χρόνια Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου με την Μεικτή Χορωδία “Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος”, υπό τη διεύθυνση του καθηγητού Θεολογία του Α.Π.Θ. κ. Χρυσοστόμου Σταμούλη.