Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Συμβαίνει και εδώ” από το Συμβουλευτικό Κέντρο και την Α21

Η Α21, στα πλαίσια του έργου “Δράσεις Ευαισθητοποίησης για την Εμπορία Ανθρώπων” και το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών – Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: “Συμβαίνει και εδώ”, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 7:00 μ.μ., με σκοπό να αναδείξουν το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων.

Η εκδήλωση απευθύνεται ευρύτερα στους πολίτες της Θράκης, καθώς και σε επαγγελματίες κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών, στα σώματα ασφαλείας και τις αρχές, σε φοιτητές/τριες, σε νέους/ες και στοχεύει στην ενημέρωση για το έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων σε μια προσπάθεια, αφύπνισης, ευαισθητοποίησης και συνεργασίας όλων για την αποτελεσματικότερη καταπολέμησή της.

To human trafficking (εμπορία ανθρώπων) είναι η παράνομη διακίνηση των ανθρώπων κυρίως, για τους σκοπούς της καταναγκαστικής εργασίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Η Α21 είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός με όραμα την κατάργηση της σύγχρονης δουλείας παντού, για πάντα. Η Α21 ιδρύθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη και αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε 19 γραφεία σε 14 χώρες του κόσμου. Η στρατηγική της για την καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς τομείς δράσης:

-Ενημέρωση των πολιτών και των ευάλωτων ομάδων και μείωση της ζήτησης

-Ταυτοποίηση διασωθέντων θυμάτων και απόδοση δικαιοσύνης

-Φροντίδα και ενίσχυση των επιζώντων trafficking.