Ελένη Τοπαλούδη: Στις 20 Μαΐου η απόφαση του δικαστηρίου

Στις 20 Μαΐου θα εκδοθεί η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για τους δύο κατηγορουμένους στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού και της άγριας δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη το 2018 στη Ρόδο.

Η πρόεδρος της έδρας επισήμανε ότι δικαστές και ένορκοι θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους το πρωί της Παρασκευής, μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, του 26χρονου και του 24χρονου.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση στη δικαστική αίθουσα στη διάρκεια της αγόρευσης της υπεράσπισης του 24χρονου κατηγορούμενου, καθώς τα επιχειρήματα που προέβαλε προκάλεσαν την οργή των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη.

Μετά από αυτό και προκειμένου να επέλθει ηρεμία, αστυνομικοί τους απομάκρυναν για λίγο από την αίθουσα.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις οι δυο κατηγορούμενοι ρωτήθηκαν από την πρόεδρο του δικαστηρίου αν θα ήθελαν να προσθέσουν ή να διευκρινίσουν κάτι σε όσα υποστήριξαν στις απολογίες τους.

Ο 26χρονος κατηγορούμενος είπε:

«Κυρία πρόεδρε, θέλω να πω ότι δεν φταίω».

Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι άλλο;

Κατηγορούμενος: Όχι

Ο έτερος κατηγορούμενος επέμεινε στον ισχυρισμό του:

«Όπως είδατε δεν δέχομαι το βιασμό, δεν βίασα, αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω, ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγνώμη, αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου, αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτόβουλοι, να αγαπάνε την οικογένειά τους και να μην ακούνε τους φίλους τους, όταν δεν πρέπει».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και επιπλέον 15 κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό της 21χρονης φοιτήτριας Μεσογειακών Σπουδών.