Εκδήλωση – ομιλία για το Δημογραφικό στην Αλεξανδρούπολη

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως (δίπλα στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου) με θέμα το μείζον πρόβλημα της δημογραφικής συρρίκνωσης που απασχολεί τον ελληνισμό τα τελευταία χρόνια και τίλο «ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ. ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ».

Εκλεκτοί ομιλητές ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και ο Καθηγητής (ερευνητής και συγγραφέας) κ. Αναστάσιος Λαυρέντζος, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται διεξοδικά με το συγκεκριμένο θέμα, έχει εκπονήσει μελέτες, έχει συγγράψει βιβλία, έχει πραγματοποιήσει δεκάδες ομιλίες και συνεντεύξεις.

Πέραν της ανάδειξης του συγκεκριμένου προβλήματος θα προταθούν εφικτές λύσεις και δράσεις με στόχο να πυροδοτηθούν οι κατάλληλες διαδικασίες αντιμετώπισης της κατάστασης.

Διοργανωτές: Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.), Πολιτιστικό Σωματείο ΕΚΚΙΝΗΣΗ, Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Έβρου, Σύλλογος Πολυτέκνων Αλεξανδρούπολης και ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ Διδυμοτείχου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου από τη σελίδα στο Facebook:ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-Γνώση και Δράση