Αποχή Λογιστών – Φοροτεχνικών του Έβρου από κάθε φορολογική και λογιστική εργασία

Σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ), και την πλήρη απραξία της ΠΟΦΕΕ και της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, έναντι στη περιφρονητικής και απαξιωτικής συμπεριφοράς του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ,

ΚΑΛΟΥΜΕ σε ΑΠΟΧΗ
τους συναδέλφους και τα μέλη του Συλλόγου, από κάθε φορολογική και λογιστική πράξη, την Παρασκευή 23/02/2024 και κατάθεση ψηφίσματος από αντιπροσωπεία στις 12:00 στη ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης.

Η κυβέρνηση προφασιζόμενη τη πάταξη της φοροδιαφυγής εφαρμόζει πολιτικές ακατανόητες, όπως ο συνολικός τρόπος λειτουργίας του myData και δει η πρόσφατη απόφαση της ΑΑΔΕ Α 1020/204 προσυμπλήρωση των δήλώσεων ΦΠΑ, απαξιώνοντας τους συναδέλφους οικονομολόγους, λογιστές, φοροτεχνικούς.

Οι ως άνω πολιτικές δημιουργούν ολιγοπωλιακές συνθήκες στον συμπληρωματική κλάδο των εταιρειών πληροφορικής εις βάρος του λογιστικού κλάδου και του επιχειρηματικού κόσμου γενικότερα. Ενώ ταυτόχρονα γίνεται πλέον φανερή η επίθεση που δέχεται η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, καθώς η πληθώρα δηλωτικών υποχρεώσεων, αποτελεί μια διαρκή μηχανή παραγωγής προστίμων και όχι ένα ουσιαστικό μέσο που προάγει το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Συμπαραστεκόμαστε και συντονίζουμε τις ενέργειες μας με την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής, και λοιπών Συλλόγων και Ενώσεων του κλάδου αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου και, διεκδικούμε:

  1. myDATA: Αποστολή στην Α.Α.Δ.Ε μόνο των εσόδων. Καμιά σκέψη για επιβολή προστίμων.
  2. Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας.
  3. Καμία ανοχή στο «κλείδωμα» των δηλώσεων εισοδήματος – ΦΠΑ. Ανάκληση της απόφασης 1020/24.
  4. Ανάκληση των καταχρηστικών εντολών ελέγχου για τα myDATA.
  5. Πραγματική νομοθέτηση της ασθένειας με βάση τις ιατρικές βεβαιώσεις και τα ιατρικά πρωτόκολλα. Επιπλέον για το διάστημα ασθένειας ή λοχείας, χορήγηση επιδόματος ασθένειας και απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς απώλεια δικαιωμάτων.
  6. Άμεση απενεργοποίηση του ν. 4557/2018 με την προοπτική της κατάργησής του. Ανάκληση των εντολών ελέγχου σε λογιστές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Συλλόγου Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Έβρου