Εκδήλωση μνήμης στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου για την συμπλήρωση 79 χρόνων από την 9η Μάη 1945

Εκδήλωση τιμής και μνήμης, για την συμπλήρωση 79 χρόνων από την 9η Μάη 1945, ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, διοργανώνουν η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ και το παράρτημα Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δ.Σ.Ε.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου (στην ταβέρνα του ΚΟΥΚΟΥ) το Σάββατο 11 Μαΐου στις 20:30.

Θα μιλήσει ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ.

Θα χαιρετήσει o Σταμάτης Γκατζίδης, πρόεδρος του Παραρτήματος Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας της ΠΕΑΕΑ–ΔΣΕ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει αφιέρωμα στα τραγούδια του αγώνα ενώ στο χώρο θα λειτουργήσει ταβέρνα, έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας.

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται:

«Σε μία περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις επιδιώκουν την αναθεώρηση, την πλαστογράφηση της Ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τιμούμε τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν, όσους συμμετείχαν στον αντιφασιστικό αγώνα, τους μαχητές του Κόκκινου Στρατού της ΕΣΣΔ και των άλλων κατεχόμενων χωρών. Τιμούμε τον λαϊκό, απελευθερωτικό, ταξικό αγώνα του λαού μας, με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ, για την απαλλαγή του από τον ζυγό του φασίστα κατακτητή και από τον ζυγό του εκμεταλλευτικού συστήματος, για να πάρει ο ίδιος ο λαός την τύχη του στα δικά του χέρια».