Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μπουγιούκας, ομότιμος Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του ΔΠΘ

Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή ο ομότιμος Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του ΔΠΘ και ιδρυτής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Μπουγιούκας, σε ηλικία 76 ετών.

Ο επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού & Φίλων της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής ΔΠΘ “ΓΑΛΗΝΟΣ” υπήρξε αφοσιωμένος στην επιστήμη του , πρωτοπόρος και οραματιστής .Άφησε πίσω του επιστημονικό έργο αξιοθαύμαστο! Αγαπούσε, μέχρι το τέλος της ζωής του, τη Θράκη και ιδιαιτέρως την Αλεξανδρούπολη.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

Τα λόγια και οι λέξεις δεν θα μπορέσουν να περιγράψουν το έργο ενός τόσο σημαντικού ανθρώπου όπως ήταν για όλους εμάς τους Αλεξανδρουπολίτες, τους Εβρίτες, τους Θρακιώτες ο Γεώργιος Μπουγιούκας.
Ένας πετυχημένος ιατρός της Καρδιοχειρουργικής στο Δ.Π.Θ που το 1997 εγκατέλειψε μια πολύ πετυχημένη καριέρα στη Θεσσαλονίκη ως πανεπιστημιακός ιατρός και δάσκαλος και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη δημιουργώντας από το μηδέν την Καρδιοχειρουργική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Σε αυτήν την κλινική μέχρι τις 31 Αυγούστου 2015 που αφυπηρέτησε από το Δ.Π.Θ υπήρξε ένας στρατιώτης της υγείας και υπηρέτησε τον χώρο αυτό με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης, παραμένοντας πιστός στις ακαδημαϊκές του αρχές.
Χαρισματικός, δημιουργικός, ειλικρινής, ευθύς, ανιδιοτελής και έντιμος λειτουργός της υγείας, ένας σχεδιαστής της καρδιάς που με τα μαγικά του χέρια ξεγελούσε τον θάνατο και έδινε ξανά το χαμόγελο σε κάθε άνθρωπο, και ο οποίος παρέμεινε ακέραιος και ηθικός ως το τέλος της καριέρας του, με μοναδικό αντάλλαγμα την αγάπη του κόσμου.
Στη δύσκολη πραγματικά εποχή μας, τέτοια παραδείγματα προσφοράς σπανίζουν, δυστυχώς, και όταν τα συναντούμε πρέπει να αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.
Για την προσφορά του αυτή στη Θράκη, η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ Βαρθολομαίος, μετά από εισήγηση του Οικείου Ποιμενάρχου του, Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ Ανθίμου του απένειμε τον τίτλο του Άρχοντος Ακτουαρίου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.
Καλό ταξίδι στη γειτονιά των Αγγέλων!!!

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ντεπώ Θεσσαλονίκης στις 5:15 μ.μ.