«Είναι στο Χέρι μας»: Να γίνει ο Δήμος Ορεστιάδας φάρος για τους άλλους Δήμους ως προς τη μέριμνα για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες

Η πρόταση της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών  Δήμου Ορεστιάδας με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αυτισμού η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών «Είναι στο Χέρι μας» επαναφέρει μια παλαιότερη πρόταση της, που στην περίπτωση εφαρμογής της τα αποτελέσματα θα ήταν ευεργετικά στους πάσχοντες από αυτισμό αλλά και στις οικογένειες τους.

Συγκεκριμένα, είχαμε κάνει λόγο για την αναγκαιότητα δημιουργίας δημοτικής δομής που θα λειτουργεί ως Κέντρο Ημέρας ενηλίκων για άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού αλλά και για τη δημιουργία ξενώνα διαβίωσης για άτομα με αυτισμό άνω των 25 ετών.

Ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση υπάρχουν ελάχιστοι τέτοιοι ξενώνες στη χώρα μας, όταν την ίδια στιγμή οι άνθρωποι με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος αγγίζουν τις 100.000 στον πληθυσμό της Ελλάδας.

Επειδή δυστυχώς δεν είναι σε θέση όλα τα άτομα με αυτισμό να πετύχουν ικανοποιητικό βαθμό αυτονομίας στη καθημερινή τους ζωή, οι γονείς των ατόμων με αυτιστικές διαταραχές νιώθουν ένα τεράστιο ψυχικό βάρος και αγωνία για το τι θα απογίνουν τα παιδιά τους όταν οι ίδιοι γεράσουν και δεν είναι σε θέση να τους παρέχουν την ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζονται. Έτσι, είναι αυτονόητο πως η ίδρυση ενός τέτοιου ξενώνα θα προσφέρει τεράστια ανακούφιση σε αυτούς τους ανθρώπους.

Στην Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών έχουμε τη φιλοδοξία να γίνει ο Δήμος Ορεστιάδας ένας φάρος για τους άλλους Δήμους ως προς τη μέριμνα για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να συνδράμουν και να διεκδικήσουν από κοινού τη δημιουργία υποστηρικτικών δομών για τα άτομα με αυτισμό, δημόσιου χαρακτήρα, που δεν θα αφήνουν κανέναν δικαιούχο απ’ έξω για οικονομικούς λόγους. Η ποιότητα μιας κοινωνίας φαίνεται από το πώς αντιμετωπίζει τις ευάλωτες ομάδες, γι’ αυτό λοιπόν ας διεκδικήσουμε μια Ορεστιάδα πιο ανθρώπινη που θα δείχνει σεβασμό σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.