ΔΠΘ: Φεύγει η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου και έρχεται το νέο τμήμα ψυχολογίας

Ενισχύεται το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με το νομοσχέδιο που θα καταρτιστούν με βάση τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των επιχειρήσεων, αλλά και τον επανασχεδιασμό των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), ώστε να γίνει ισχυρό το στίγμα τους.στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης και υποστήριξης της.

Συγκεκριμένα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ιδρύονται δύο τμήματα (Ψυχολογίας και Εργοθεραπείας) στο Διδυμότειχο και στην Κομοτηνή, ενσωματώνονται επτά υφιστάμενα και λειτουργούντα τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (δύο από τη Δράμα, τέσσερα από την Καβάλα και του Παραρτήματος της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο) και αναδιαρθρώνεται η Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Ετσι αξιοποιούνται στο έπακρο οι υποδομές του δασικού χωριού στην Ελατιά Δράμας, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει εκεί το διεθνές κέντρο Περιβαλλοντικής και Αθλητικής Εκπαίδευσης και Ερευνας.

Ακόμα, το Παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου μεταφέρεται στην Αλεξανδρούπολη, όπου λειτουργεί η Σχολή Επιστημών Υγείας η οποία υποστηρίζεται από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Με τον τρόπο αυτό, το ΔΠΘ θα ενσωματώσει όλα τα τμήματα που είναι εγκατεστημένα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, γεγονός που θα το καταστήσει το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας καθώς θα αποτελείται από 30 τμήματα.