Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Να παραμείνουν τα ισόβια συν15 έτη πρότεινε η εισαγγελέας

Tην απόρριψη όλων των ισχυρισμών των δυο καταδικασθέντων για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, πρότεινε στο ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ελένη Κοντακτσή.

Στον Άρειο Πάγο έχουν προσφύγει ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου που επέβαλε στον καθένα ισόβια και κάθειρξη 15 ετών ο 26χρονος Ροδίτης Εμμανουήλ Κούκουρας και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής Αλέξανδρος Λουτσάι.

Οι δυο καταδικασθέντες ισχυρίζονται μεταξύ άλλων ότι κατά τη διάρκεια της δίκης τους στο Εφετείο παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς τους, δεν είχαν δίκαιη δίκη λόγω και της μεγάλης δημοσιότητας που είχε λάβει η υπόθεση.

Επιπλέον, ισχυρίστηκαν πως το δικαστήριο δεν έλαβε σοβαρά υπ’ όψιν τα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης και εσφαλμένα δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Ο Ροδίτης κατηγορούμενος, διά του δικηγόρου του, προέβαλε και τον ισχυρισμό ότι το Εφετείο δεν έλαβε υπ’ όψιν τη… μεταμοντέρνα σεξουαλικότητά του!

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, η οποία στην αγόρευσή της αναφέρθηκε αναλυτικά στους λόγους αναίρεσης που προέβαλλαν οι δύο καταδικασθέντες, η απόφαση του Εφετείου έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ελένη Κοντακτσή ζήτησε να απορριφθούν όλοι οι ισχυρισμοί των δύο καταδικασθέντων και να μην αναιρεθεί η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, επισημαίνοντας ότι η απόφαση έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί η νομοθεσία.

«Οι δικαστές δεν επηρεάζονται από τα δημοσιεύματα, αποφασίζουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους» είπε, μεταξύ άλλων η αντεισαγγέλεας. Με την εισαγγελική πρόταση της εισαγγελέως συντάχθηκαν και οι δικηγόροι της οικογένειας Τοπαλούδη. Όπως σημείωσε ο ένας εξ αυτών, Αλέξης Κούγιας, στη δίκη τους στο Εφετείο τηρήθηκαν όλες οι διατάξεις για δίκαιη δίκη και υπήρξε απόλυτος σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητας των κατηγορουμένων.
Στη διαδικασία δεν παρέστησαν οι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας, ενώ και οι δυο καταδικασθέντες εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους. Η απόφαση του ΣΤ’ ποινικού τμήματος για το εαν θα αναιρεθεί ή όχι αυτή του Εφετείου αναμένεται εκτός των επόμενων μηνώ

Οι δικηγόροι της οικογένειας Τοπαλούδη συντάχθηκαν με την εισαγγελέα
Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της οικογένειας Τοπαλούδη συντάχθηκαν με την εισαγγελέα και υποστήριξαν, με τη σειρά τους, πως η απόφαση του δικαστηρίου φέρει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που απαιτούν ο νόμος και το Σύνταγμα. Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας δεν παρέστησαν στο δικαστήριο. Η απόφαση του ΣΤ’ ποινικού τμήματος αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες….