Δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του Αμερικανού που προσπάθησε να προωθήσει η Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του τελωνείου Καστανεών

Με επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία περιγράφει τα γεγονότα για όσα πήραν έκταση στην τοπική αλλά και ευρύτερη δημοσιότητα σχετικά με τον Αμερικανό «τσιχαντιστή» με αραβική καταγωγή που βρέθηκε στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στις Καστανιές.

Αναφέρει, λοιπόν, η ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με τίτλο: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΕΒΡΟΥ»

Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 11-11-2019 το πρωί, Τούρκοι αστυνομικοί μετέβησαν στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα, Αμερικανός υπήκοος, αραβικής καταγωγής, τον οποίο συνόδευαν, επικαλούμενοι ότι είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις δικαιούμενες ημέρες παραμονής του στην Τουρκία.

Ο προαναφερόμενος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος από τους Τούρκους αστυνομικούς. Από έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του.

Σήμερα το απόγευμα ο εν λόγω επανήλθε εκ νέου, μόνος του, στον ίδιο συνοριακό σταθμό και ζήτησε να εισέλθει στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές Αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο και σφράγισαν το διαβατήριό του. Κατόπιν τούτου επέστρεψε στην Τουρκία.