Χωρίς παιδίατρο το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας

Επιστολή καταγγελίας προς το Υπουργείο Υγείας ώστε να βρεθεί άμεση λύση

Χωρίς παιδίατρο έχει μείνει το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, με αποτέλεσμα οι γονείς να πρέπει να μετακινούνται με τα παιδιά τους ως το νοσοκομείο Διδυμοτείχου ακόμη και για έναν απλό εμβολιασμό.

Την έλλειψη αυτή καταγγέλλει ο Γονείς και μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ορεστιάδας με επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρουν:

«Ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στο Δήμο Ορεστιάδας, στην πιο ακριτική περιοχή της Ελλάδας. Ο Δήμος Ορεστιάδας έχει 31.686 κατοίκους (απογραφή 2021). Στην περιοχή μας υπάρχει το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, στο οποίο, δυστυχώς, υπάρχει σημαντική έλλειψη γιατρών (καρδιολόγος κλπ).

Ωστόσο, εν έτη 2023, θεωρούσαμε ότι τα παιδιά μας και εμείς ήμασταν τυχεροί, καθώς στο Κέντρο Υγείας εφημέρευε σχεδόν καθημερινά σε 24ωρη βάση η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ παιδίατρος. Δυστυχώς όμως, από την Παρασκευή 29/09/2023 πληροφορηθήκαμε, όταν καλέσαμε για να κλείσουμε ραντεβού είτε για εξέταση είτε για εμβολιασμούς των παιδιών μας, ότι πλέον δεν υπάρχει παιδίατρος και ότι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αυτή γιατρός, έπαψε να απασχολείται στο Κέντρο Υγείας, καθώς δεν ανανεώθηκε η σύμβαση εργασίας της.

Η πιο κοντινή Δημόσια Μονάδα Υγείας για την ειδικότητα του παιδιάτρου είναι το Γενικό Νοσοκομείου του Διδυμοτείχου σε απόσταση σχεδόν 20 χιλιομέτρων.

Όλοι εμείς οι γονείς και τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων του Δήμου Ορεστιάδας, καταγγέλλουμε τη μη ύπαρξη παιδιάτρου στο Δήμο Ορεστιάδας όπου, ενώ ήδη η χιλιομετρική απόσταση που διανύει ένας πολίτης απομακρυσμένου χωριού ώστε να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας είναι μεγάλη, πλέον απαιτείται να διανύσει μια ακόμα μεγαλύτερη απόσταση προκειμένου να μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου ακόμη και για ένα απλό εμβολιασμό.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες αρμοδιότητάς σας προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας με παιδιάτρους και καρδιολόγους, καθώς και να επιστρέψει η παιδίατρος στα καθήκοντά της.


Οι γονείς και τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ορεστιάδας»