Δημοτικές & Περιφερειακές εκλογές 2023

17 δήμαρχοι και 6 υποψήφιοι περιφερειάρχες διεκδικούν την ψήφο σας στις εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου

Τρεις ημέρες μας χωρίζουν από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με τους υποψηφίους Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Δημοτικούς Συμβούλους να κάνουν τις τελευταίες εμφανίσεις τους ως τερματισμό την Κυριακή της 8ης Οκτωβρίου.

Συνολικά 17 είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που θέτουν υποψηφιότητα στους δήμους του Έβρου.

Αναλυτικά:

Στο Δήμο Ορεστιάδα έξι είναι τα πρόσωπα που διεκδικούν τη θέση του δημάρχου υποψήφιοι είναι: ο Δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης με τον συνδυασμό “Ορεστιάδα στην Πρώτη Γραμμή”, η Μαρία Γκουγκουσκίδου με τον συνδυασμό “Ορεστιάδα Τόπος Να Ζω”, ο Αθανάσιος Παπανδρέου με την Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας Είναι στο Χέρι μας, ο Κώστας Ζαλουφλής με την “Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας”, ο Χρήστος Καζαλτζής με τον συνδυασμό “Δημοτική Επαναφορά” και ο Διαμαντής Παπαδόπουλος με τον συνδυασμό “Ορεστιάδα Νέα Ξανά”.

Στο Διδυμότειχο τα πράγματα είναι πιο απλά εφόσον οι διεκδικητές δήμαρχοι είναι δύο. Συγκεκριμένα: ο Χρήστος Τοκαμάνης επικεφαλής του συνδυασμού “Επί το έργον και ο Δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου με τον συνδυασμό “Από την Αρχή”.

Και στο Σουφλί δύο είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που έθεσαν την υποψηφιότητα τους καταθέτοντας τα ψηφοδέλτια τους, ο λόγος για τον Δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο με τον συνδυασμό “Συνεργασία Ανάπτυξη Συνοχή” και τον Σταμάτη Τσιακίρη επικεφαλή του συνδυασμού “Δύναμη Ενότητας”.

Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης έχουμε πέντε υποψηφίους που επίσης διεκδικούν σθενερά τον μεγαλύτερο δήμο του νομού μας. Αυτοί είναι: ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης με τον συνδυασμό “Δήμος για Όλους Πρώτα Εσύ”, ο Βαγγέλης Λαμπάκης με τον συνδυασμό “Πόλη και Πολίτες”, ο Σάββας Δευτεραίος με την “Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς με συνδυασμό “Εν Έργω Μαζί” και ο Σταύρος Σταυράκογλου με τον συνδυασμό “Αρχή”.

Τέλος στο Δήμο Σαμοθράκης έχουμε δυο υποψηφίους, τον Δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο με την παράταξη “Ενωτικό Κίνημα Σαμοθράκης” και τον Αθανάσιο Βίτσα με τον συνδυασμό του “Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης”.

Έξι οι υποψήφιοι διεκδικητές Περιφερειάρχες της ΑΜΘ

Όσον αφορά την Περιφέρεια ΑΜΘ ο Χρήστος Μέτιος, επικεφαλής της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, διεκδικεί για δεύτερη φορά την εκλογή του, ενώ διατηρεί τη θέση ήδη μιάμιση θητεία, καθώς αναπλήρωσε τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, όταν έφυγε από τη ζωή.

Στη μάχη ρίχνεται ξανά ο Χριστόδουλος Τοψίδης, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης κι επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης.
Ο Στέργιος Ηλιόπουλος με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

Ο Δαμιανός Καγγελίδης με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ ως επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για την αλλαγή»

Με άλλο πρόσωπο επικεφαλής δοκιμάζεται η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ, δηλαδή με τον Διονύση Κλάδη.

Παρούσα κι η Ανταρσία στην ΑΜΘ, όπως στις προηγούμενες εκλογές έτσι και σε αυτές με επικεφαλής τον Θόδωρο Περεντίδη.