Χ. Τοκαμάνης: “απαράδεκτο και κατακριτέο να διώχνουν τους συλλόγους”

Την παρέμβαση των βουλευτών ζητά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Διδυμοτείχου

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Διδυμοτείχου Χρήστος Τοκαμάνης, σε σχέση με τη χρήση κτηρίου στο Διδυμότειχο από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, ζητά την πολιτική παρέμβαση των βουλευτών του νομού. Στην επιστολή του προς τους βουλευτές Έβρου ο κ. Τοκαμάνης αναφέρει:

“Με έκπληξη ενημερωθήκαμε απο τον κύριο Δήμαρχο, ότι έλαβε ειδοποίηση από τοπική στρατιωτική υπηρεσία, πως οι 5 (πέντε) σύλλογοι της πολης μας που στεγάζονται στο κτίριο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, (πρώην Τ.ΥΓ,) επί της οδού Βασιλεως Γεωργίου στο Διδυμότειχο, θα πρέπει να το εκκενώσουν άμεσα, ειδάλλως η εν λογω υπηρεσία, θα απευθυνθεί στον κ. Εισαγγελέα για τα περαιτέρω, κάτι που θεωρούμε απαράδεκτο και κατακριτέο.

Για το συγκεκριμένο κτίριο εδώ και πολλά χρόνια, έγιναν προσπάθειες από το Δήμο Διδυμοτείχου, ώστε να εξαγορασθει απο το ΥΠΕΘΑ.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος επανειλημμένα έχει παραχωρήσει οικόπεδα για τις ανάγκες του Υπουργείου κάτι που δικαιολογεί ακόμη και την δωρεάν παραχώρηση του προς αυτόν.

Παρακαλούμε για την δική σας άμεση πολιτική παρέμβαση προς την κυβέρνηση, τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας και το ΥΠΑΠΕΔ, προκειμένου να αποδοθεί το κτίριο στους δημότες Διδυμοτείχου.”