Χ. Γιαλαμάς: Αυξημένες οι ροές στον Έβρο λόγω της χαμηλής στάθμης του ποταμού

Υπάρχει αυξημένη πίεση μεταναστευτικών ροών από τον Έβρο αλλά και τη θάλασσα, δήλωσαν χθες στη δημόσια τηλεόραση ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, πρόεδρος συνοριοφυλάκων Έβρου και ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νικόλαος Κοκκάλας. Ο κ. Κοκκάλας ανέφερε ότι έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν 3.200 άτομα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων τον τελευταίο μήνα αλλά δεν τα κατάφεραν τελικά.

Από την πλευρά του, ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς σημείωσε ότι η πίεση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο συνεχίζεται. Πάντα τέτοια εποχή που πέφτει η στάθμη του ποταμού, όπως είπε, οι ροές είναι αυξημένες. «Συνεχίζουμε να κάνουμε έναν τιτάνιο αγώνα παρά τα προβλήματά μας» τόνισε και πρόσθεσε: «Μετά από είκοσι χρόνια έχουμε 400 νέους συνοριακούς φύλακες εδώ και ενάμισι-δύο χρόνια στις υπηρεσίες μας. Αυτή τη στιγμή τρέχει μια προκήρυξη νέων 250 συνοριακών φυλάκων».
Αναφέρθηκε επίσης στο αυτοματοποιημένο σύστημα επιτήρησης, «με το οποίο μπορούμε πραγματικά να έχουμε προσυνοριακό έλεγχο, να ξέρουμε τι γίνεται ακριβώς στα σύνορά μας».