Επίσκεψη Αυγενάκη: Αγρότες έψαχναν τον Αυγενάκη στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης μετά από ακύρωση της συνάντησής τους

Έφοδο» στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν αγρότες, ψάχνοντας τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, στα πλαίσια τις επίσκεψης που έκανε στον Έβρο χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κύριος Αυγενάκης θα συναντούσε αγρότες και κτηνοτρόφους στη έδρα της περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή στις 3.30 το μεσημέρι της Κυριακής, όπως και έγινε, και λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα στις 6 σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης θα έβλεπε την αντιπροσωπεία από τον Έβρο.

Οι αγρότες της περιοχής θέλησαν να δουν από κοντά τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος δεν πήγε στη συνάντηση που είχε μαζί τους. και έτσι τον αναζήτησαν στο αεροδρόμιο, προκειμένου να του εκφράσουν από κοντά τα αιτήματά τους.

Μάταια, όμως διότι αυτό το ραντεβού δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα οι αγρότες που συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά, να μιλούν για εμπαιγμό και απαξίωση, την ίδια ώρα που ο νομός έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις φωτιές, το αυξημένο κόστος παραγωγής και την νέα ΚΑΠ.

Συγκεκριμένα όταν οι αγρότες έμαθαν ότι ο υπουργός και ο υφυπουργός ακυρώνουν την προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν , μπήκαν στα τρακτέρ που είχαν παραταγμένα έξω από το ξενοδοχείο όπου θα γινόταν η συνάντηση και έφτασαν μέχρι το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Όταν έφτασαν στο σημείο, προσπάθησαν να εισέλθουν στην αίθουσα αναχωρήσεων προκειμένου να συναντήσουν τον υπουργό και τον υφυπουργό, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο ακόμη μια προσπάθεια, μήπως και την ύστατη στιγμή τον συναντούσαν, αλλά ούτε και έτσι τα κατάφεραν. Εκεί περίμεναν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και άνδρες των ΜΑΤ και δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Οι αγρότες αποχώρησαν «άπραγοι» και θυμωμένοι που ο κύριος Αυγενάκης, όπως είπαν δεν τους έδωσε την δυνατότητα να συζητήσουν.

Ωστόσο, σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης υποστήριξε πως «ο υπουργός δεν είχε ραντεβού με εκπροσώπους κανενός μπλόκου από την περιοχή του Έβρου, ούτε αρνήθηκε να δει κανέναν», καθώς και πως πραγματοποιήθηκε, έστω και με καθυστέρηση, η προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους ελαιοκαλλιεργητών από τη Μάκρη Αλεξανδρούπολης, η οποία έγινε τελικά στο αεροδρόμιο.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Με αφορμή όσα μεταδόθηκαν από ορισμένα ΜΜΕ για διαμαρτυρίες αγροτών στην Αλεξανδρούπολη και δήθεν άρνηση της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ να συναντηθεί μαζί τους, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης δήλωσε:

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων σήμερα στις 3.30 μμ. στην Κομοτηνή, στα γραφεία της Περιφέρειας, παρουσία του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος ήταν και διοργανωτής της συνάντησης.

Η συνάντηση ξεκίνησε έγκαιρα και η συζήτηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής εξελίχθηκε σε άψογο κλίμα. Λόγω, όμως, του πλήθους των θεμάτων που ετέθησαν η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 7.30. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μετατεθεί χρονικά η συνάντηση που είχε προγραμματισθεί με εκπροσώπους ελαιοκαλλιεργητών από τη Μάκρη Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα επειδή ο υπουργός επιθυμούσε να συναντήσει τη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία τους ζήτησε η συνάντηση να γίνει στο αεροδρόμιο, όπου και συναντήθηκαν.

Ο υπουργός δεν είχε ραντεβού με εκπροσώπους κανενός μπλόκου από την περιοχή του Έβρου, ούτε αρνήθηκε να δει κανέναν, όπως υποστηρίχθηκε από ορισμένα ΜΜΕ. Τόσο ο υπουργός όσο κι εγώ δεν στήσαμε κανέναν. Και όσα λέγονται είναι παντελώς ανακριβή.

Η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ όλο αυτό το διάστημα έχει δείξει στην πράξη τη διάθεσή της για διάλογο με διαδοχικές συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα και σε όλη την Ελλάδα.

Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο υπουργός, ποτέ δεν αρνήθηκε ραντεβού με κανέναν από τους εκπροσώπους των αγροτών και επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι τα προβλήματα λύνονται μόνο με διάλογο.

Προσωπικά δε ως υφυπουργός αλλά και ως βουλευτής Έβρου, δεσμεύομαι αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων αγροτών να συναντηθεί μαζί του, όποτε θελήσουν, για να εκθέσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν. Η πόρτα του υπουργείου τόσο του υπουργού, όσιο και των υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων, είναι πάντοτε ανοικτή και οι αγρότες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι.

Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Κάθε άλλη διάσταση, που ορισμένοι επιχειρούν να δώσουν, στόχο έχει τα συμφέροντα των αγροτών και την επιτυχία της συνάντησης της Τρίτης με τον πρωθυπουργό.

Τις επόμενες ημέρες θα εκτιμήσουν τα δεδομένα τους και θα αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους. Υπενθυμίζεται βέβαια, ότι ο πρωθυπουργός θα συναντήσει την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου την επιτροπή των 15 αγροτών της χώρας, για να του παραθέσει τα αιτήματά της με την προσδοκία, ότι θα βγει λευκός καπνός. Αξίζει να σημειωθεί, πως σε αυτήν την επιτροπή, ο Έβρος θα εκπροσωπείται από τον κύριο Κώστα Καναβίδη, από τον αγροτικό σύλλογο Αλεξανδρούπολης.