Αθωώθηκε ο πρόεδρος του Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης

Αφέθηκε ελεύθερος ενώ ορίστηκε η δικάσιμος για τις 18 Φεβρουαρίου 2022

Αθωώθηκε ο πρόεδρος του Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης, ο οποίος κατηγορήθηκε για παράνομη βία και απείθεια, όταν στις 14 Ιανουαρίου 2022 βρέθηκε μπροστά στα μηχανήματα, ώστε να τα εμποδίσει να εκτελέσουν έργα για την επέκταση των δομών στο Κέντρο Κράτησης Φυλακίου. Ο κ. Τυρμπάκης έπειτα από καθιστική διαμαρτυρία απομακρύνθηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη.

Η δίκη είχε πάρει παράταση για σήμερα, όπου ο κ. Τυρμπάκης παρουσιάστηκε στο δικαστικό μέγαρο Ορεστιάδας με τη συνοδεία των συνηγόρων υπεράσπισής του, Βασίλης Παραπαγγίδης και Αμαλία Σούλη εφόσον όλο το ζήτημα είχε αναλάβει η νομική προστασία του δήμου, καθώς αποτελεί πρόεδρος μιας κοινότητας του δήμου.

Ο κ. Τυρμπάκης αθωώθηκε από τις κατηγορίες, αφού αποδείχθηκε ότι δεν προέβη σε πράξεις παράνομης βίας, αλλά έκανε μία καθιστική διαμαρτυρία  χωρίς να εμποδίζει το έργο κανενός.  Ενώ για την κατηγορία της απείθειας, δηλαδή την αντίσταση στη σύλληψη δεν έγινε ούτε λόγος, εφόσον ο κ. Τυρμπάκης ακολούθησε όλη τη διαδικασία, παρά το γεγονός που προέκυψε με το ζήτημα υγείας του.

Το δικαστήριο λοιπόν μετά από απόφασή του άφησε ελεύθερο τον κ. Τυρμπάκη και όρισε δικάσιμο την 18ης Φεβρουαρίου 2023.