Αρχίζει ξανά σήμερα η δίκη της Ελένης Τοπαλούδη χωρίς τους γονείς της

Αρχίζουν σήμερα, εκτός απροόπτου, οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Μετά από αλλεπάλληλες διακοπές η δίκη αναμένεται να μπει στην ουσία της με τους πρώτους μάρτυρες να ανεβαίνουν στο βήμα.

Οι γονείς της νεαρής φοιτήτριας η οποία δολοφονήθηκε άγρια τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο όπως έχουν γνωστοποιήσει ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση πως αδυνατούν να παρίστανται σήμερα στη διαδικασία.

Ωστόσο-εάν δεν ανακύψουν νέα προσχώματα από την πλευρά της υπεράσπισης-το δικαστήριο θα προχωρήσει στην εξέταση άλλων μαρτύρων, πιθανότητα των λιμενικών που εξιχνίασαν στην υπόθεση και ο Γιάννης Τοπαλούδης και η Κυριακή Αρμουτίδου θα καταθέσουν στις 28 Απρίλιου για το έγκλημα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο με θύμα τη μοναχοκόρη τους .Ο Γιάννης Τοπαλούδης και η Κούλα Αρμουτίδου ζήτησαν από το δικαστήριο να μην παραστούν στην σημερινή συνεδρίαση επικαλούμενοι την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί από τις συνεχείς διακοπές της δίκης είτε εξαιτίας του κορονοιού, είτε εξαιτίας της παραίτησης του συνηγόρους του κατηγορούμενου, Αλβανικής καταγωγής, και την προσπάθεια διορισμού τριών νέων που για πολλές ώρες «μπλόκαρε» την διαδικασία. Και αυτό γιατί ο ένας μετά τον άλλον οι δικηγόροι αρνήθηκαν να υπερασπιστούν τον κατηγορούμενο επικαλούμενοι λόγους ηθικής τάξεως.

Μετ’ εμποδίων η δίκη

Βέβαια, ήδη το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έχει ήδη συνεδριάσει τρεις φορές χωρίς να προχωρήσει στην αποδεικτική διαδικασία.

Και αυτό διότι αφενός υπήρξαν αιτήματα της διακοπής τη δίκης από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου με Αλβανική καταγωγή και αφετέρου μέλος της σύνθεσης νόσησε με Covid-19.

Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην συνήγορος υπεράσπισης του Αλβανού κατηγορούμενου προκάλεσε εκ νέου καθυστέρηση στην έναρξη των καταθέσεων των μαρτύρων. 

Παραίτηση συνηγόρου

Αφού ήδη στο παρελθόν είχε γίνει δεκτό να διακοπεί η υπόθεση προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία ως νεοδιορισθείς δικηγόρος, εν τελεί επανήλθε ζητώντας αυτή τη φορά την αναβολή της. 

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, με αποτέλεσμα ο δικηγόρος να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του. 

Η κατάσταση όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε και την παρέμβαση του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη ο οποίος επιχείρησε να εξηγήσει στον παραιτηθέντα συνήγορο την ταλαιπωρία που υφίσταται η οικογένεια του εξαιτίας των συνεχιζόμενων διακοπών της δίκης. Από την πλευρά του, ο συνηγορος του απάντησε: «Συμπαρίσταμαι στο πόνο σας αλλά και εγώ πρέπει να κάνω τη δουλειά μου». 

Αν και αρχικά οι προσπάθειες του δικαστηρίου για να διορισθεί αυτεπαγγέλτως άλλος συνήγορος υπήρξαν άκαρπες, τελικά βρέθηκαν δύο συνήγοροι που αποδέχθηκαν τον διορισμό τους και σήμερα αναμένεται να αρχίσει η αποδεικτική διαδικασία.