1ος ο ΟΦΘΑ στους Χειμερινούς Αγώνες Κολύμβησης Προαγωνιστικών Κατηγοριών ΑΜ-Θ

Το Σάββατο 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Καβάλας οι Χειμερινοί Αγώνες Κολύμβησης Προαγωνιστικών κατηγοριών (ηλικίες 9-12 ετών) με τη συμμετοχή 250 περίπου κολυμβητών και κολυμβητριών από 11 σωματεία της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης και Σερρών.

Οι αγώνες αυτοί αποτελούν για όλους τους συλλόγους τον τελευταίο και σημαντικότερο αγώνα των Προαγωνιστικών κατηγοριών για τη χειμερινή περίοδο. Παρά τις ανεξίτηλες πληγές που άφησε και συνεχίζει να αφήνει στο πέρασμα της η πανδημία, τα σοβαρά λειτουργικά θέματα που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι ομάδες της περιφέρειας, όλα τα σωματεία έδωσαν βροντερό παρών σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα των μικρών αυτών κολυμβητών! Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό οι κερκίδες ήταν ανοιχτές για συγγενείς και φίλους!

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε δύο αγωνιστικές ενότητες, με την απογευματινή αγωνιστική να ολοκληρώνεται στις 22:00 περίπου το βράδυ. Η κούραση και η ταλαιπωρία μεγάλη.

Η ομάδα του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης (ΟΦΘΑ) αγωνιζόμενη με 56 κολυμβητές/τριες, πραγματοποίησε υποδειγματική εμφάνιση και συγκέντρωσε τον εκπληκτικό αριθμό των 45 χρυσών, 29 ασημένιων και 19 χάλκινων μεταλλίων (σύνολο 93 μετάλλια) κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση στην άτυπη κατάταξη των ομάδων!

Τα μετάλλια και οι βαθμολογίες στις ηλικίες αυτές έχουν δευτερεύουσα σημασία. Δεν αποτελούν αυτοσκοπό…αποτελούν απλά τροφή για τους μικρούς αυτούς κολυμβητές ώστε να συνεχίζουν να προσπαθούν και να αγωνίζονται!

Η πόλη της Αλεξανδρούπολης έχει δείξει 18 χρόνια τώρα πως μπορεί και βασίζει όλες τις επιτυχίες της στο Προαγωνιστικό τμήμα του ΟΦΘΑ!

Σημαντική και η παρουσία των 4 κολυμβητών/τριων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (οι οποίοι κολυμπάνε μαζί με τον ΟΦΘΑ) και κατέκτησαν 2 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια!

Από τους 60 κολυμβητές/τριες οι 48 κατάφεραν να γευτούν τη χαρά τουλάχιστον ενός μεταλλίου, ενώ οι υπόλοιποι βρέθηκαν μια ανάσα μακριά (25/27 αγόρια και 23/33 κορίτσια).

Οι 37 κολυμβητές/τριες κατάφεραν και κέρδισαν το έπαθλο ατομικής βελτίωσης της ομάδας μας, πραγματοποιώντας ατομικά ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματα που κολύμπησαν!

Πραγματοποιήθηκαν 18 ομαδικά αγωνίσματα στα οποία ο ΟΦΘΑ είχε συμμετοχή σε όλα! Από τα 18 ομαδικά η ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 11, στα 4 κατέκτησε τη δεύτερη θέση και στα 2 την τρίτη!

Πραγματοποιήθηκαν 139 ατομικά ρεκόρ στις 166 ατομικές κούρσες που πραγματοποιήθηκαν.

Όλα τα παιδιά έδειξαν πως διψάνε για αγώνες, αποστολές και επιστροφή στην κανονικότητα! Διασκέδασαν, αγωνίστηκαν, πάλεψαν, κέρδισαν, έχασαν, χάρηκαν, στεναχωρήθηκαν, απογοητεύθηκαν, σηκώθηκαν πιο δυνατά, και έδειξαν μια τρομερή ομαδικότητα!

Το Δ.Σ. του ΟΦΘΑ ευχαριστεί όλους τους γονείς της ομάδας που είναι αρωγοί στις προσπάθειες τόσο του τμήματος και της ομάδας όσο και των προπονητών, μεταφέροντας τα λόγια της εφόρου της ομάδας κ. Ζωής Τζουβάρα: «Πολλά συγχαρητήρια για τα παιδιά σας… όχι για τις επιδόσεις τους, αλλά για τη συμπεριφορά τους και την αγωγή τους! Σε μια τόσο κουραστική αποστολή μας εξέπληξαν ευχάριστα! Αισθανόμαστε περήφανοι για το καθένα ξεχωριστά!».