ΑΠΘ: Φοιτητής έπεσε από τον τρίτο όροφο της Νομικής Σχολής – Ήταν υπεράριθμοι φοιτητές στην αίθουσα

Ένας φοιτητής έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο στο ΑΠΘ, ενώ παρακολουθούσε μάθημα σε αίθουσα με υπεράριθμους φοιτητές.

Από τον τρίτο όροφο, από αίθουσα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, έπεσε ένας 19χρονος φοιτητής. Ο δευτεροετής φοιτητής παρακολουθούσε σε μάθημα που αφορούσε στο Ενοχικό Δίκαιο.

Όπως κατήγγειλαν αυτόπτες μάρτυρες εντός της αίθουσας του μαθήματος επικρατούσε συνωστισμός, με τους φοιτητές να κάθονται ακόμη και στους διαδρόμους, αλλά και στα περβάζια παραθύρων, ώστε να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν. «Δεν άργησε να γίνει το κακό. Οι φοιτητές το είχαν επισημάνει στη διοίκηση του τμήματος ότι υπάρχουν υπεράριθμοι στα μαθήματα. Ήμουν δίπλα του όταν έπεσε και σοκαριστήκαμε όλοι, νομίζαμε ότι έπεσε κάποια τσάντα αρχικώς, αλλά μετά το αντιληφθήκαμε», δήλωσε συγκλονισμένος ένας φοιτητής. Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 14:30 το μεσημέρι της Τρίτης και στο σημείο έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Ο φοιτητής διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Όταν παρελήφθη από το ΕΚΑΒ είχε τις αισθήσεις του και η εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του προς το παρόν χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες ιατρούς σταθερή.

Ό φοιτητής δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του μιας και βρίσκεται σε διαύγεια και έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, ωστόσο φέρει κατάγματα στο σώμα του.

Ο 19χρονος φέρει κάταγμα στον καρπό του δεξιού χεριού, όπου του τοποθετήθηκε νάρθηκας και ρωγμώδες κάταγμα στην κνήμη του δεξιού ποδιού, που εκτιμάται από τους γιατρούς, πιθανώς για την τοποθέτηση νάρθηκα.

Μετά την ολοκλήρωση των απεικονιστικών, νευρολογικών και άλλων εξετάσεων που του έγιναν χθες και οι οποίες ήταν «καθαρές», ο φοιτητής εισήχθη για προληπτικούς λόγους στη Δ’ Χειρουργική Κλινική του ΑΠΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, με διευθυντή τον καθηγητή Σταμάτη Αγγελόπουλο.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στο πλευρό του φοιτητή, βρίσκονται τόσο οι γονείς του, όσο και ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, ο φοιτητής έπεσε από το παράθυρο αίθουσας του 3ου ορόφου του κτιρίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Όπως επισημαίνουν μάρτυρες ο 19χρονος γλίτωσε τα χειρότερα καθώς έπεσε στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, η οποία έχει υποστεί βαθούλωμα.

Οι φοιτητές κατήγγειλαν ότι στο συγκεκριμένο μάθημα της νομικής (Ενοχικό Δίκαιο) συμμετέχουν φοιτητές και από μεγαλύτερες χρόνιες, ενώ έχουν γίνει και συμπτύξεις τμημάτων, με αποτέλεσμα ο αριθμός των φοιτητών που προσέρχονται στην αίθουσα για το συγκεκριμένο μάθημα να ξεπερνάει το επιτρεπτό όριο. «Φοιτητές κάθονται στο πάτωμα και στα περβάζια γιατί δεν χωράνε στις θέσεις για να παρακολουθήσουν το μάθημα. Οι συνθήκες είναι τραγικές, ωστόσο το σημερινό περιστατικό ξεπέρασε και το χειρότερο σενάριο. Από θαύμα γλίτωσε το παιδί» ανέφερε φοιτήτρια.

«Οι αίθουσες δεν επαρκούν, για να κάθονται όλοι οι φοιτητές, με αποτέλεσμα κάποιοι, για να μη χάσουν το μάθημα, να αναγκάζονται να το παρακολουθήσουν καθισμένοι στα περβάζια των παραθύρων. Αυτό ακριβώς συνέβη και στο συμφοιτητή μας, οποίος έπεσε από το παράθυρο εν ώρα μαθήματος, ενώ παρακολουθούσε το μάθημα του ‘’Γενικού Ενοχικού’’», είπε στο ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Τάσος Παπαδόπουλος.

Οι φοιτητές είναι οργισμένοι από αυτήν την εξέλιξη και καταγγέλλουν τις συνθήκες στο ΑΠΘ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σύλλογος Φοιτητών της Νομικής Σχολής προχώρησε την Τετάρτη στις 10:00 σε παράσταση διαμαρτυρίας στην κοσμητεία της σχολής και δύο ώρες αργότερα διαμαρτυρήθηκαν έξω από την πρυτανεία.

Υπενθυμίζεται ότι στην αυθόρμητη πορεία διαμαρτυρίας που έγινε οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με κρότου λάμψης και ανθρωποκυνηγητό εντός του campus.