Αντιδρούν στην απαγόρευση ψαρέματος στο λιμάνι οι ερασιτέχνες αλιείς

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στους ερασιτέχνες αλιείς, για την απόφαση του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, να απαγορευθεί το ψάρεμα στο λιμάνι της πόλης.

Υπενθυμίζουμε ότι λαμβάνοντας υπόψη έγγραφο του ΟΛΑ από τον περασμένο Οκτώβριο με θέμα «Μέτρα τήρησης ασφάλειας και αποφυγής ατυχημάτων» και με την αιτιολογία της «ανάγκης εύρυθμης λειτουργίας του λιμένα», το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, με απόφαση που εξέδωσε στις 19/1/2022, ανακοίνωσε την απαγόρευση αλιείας σχεδόν σε όλους τους χώρους του λιμένα.

Όπως αναφέρει μιλώντας στην Δέλτα Τηλεόραση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιεών ο οποίος δραστηριοποιείται από την δεκαετία του ’70 στην Αλεξανδρούπολη, πριν την λήψη της απόφασης δεν έγινε καμία συζήτηση μαζί τους.

Υπάρχει ένα θέμα ασφαλείας αλλά είναι διαφορετικό να λυθεί αυτό, από το να μην μπορεί ένας πατέρας να πάρει το παιδί του και να πάνε να ψαρέψουν, τονίζει ο κ. Κώστας Ζίτσης.

Σύντομα ο Σύλλογος αναμένεται να συναντηθεί με τον Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης για να του θέσει το ζήτημα που έχει προκύψει.