Αλεξανδρούπολη: Μουσικοχορευτική παράσταση «Τα κρίνα που δεν άνθισαν» Η λαϊκή μούσα τραγουδά σκηνές έμφυλης βία

Η έμφυλη βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, που δυστυχώς, δεν είναι “τωρινό”. Είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί τις κοινωνίες από το πολύ μακρινό παρελθόν και έχει καταγραφεί από τη λαϊκή μούσα στην τραγουδιστική παράδοση του Έβρου.

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών χορών «O ΕΒΡΟΣ», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας παρουσιάζει μία μουσικοχορευτική παράσταση με τραγούδια, στα οποία περιγράφονται σκηνές έμφυλης βίας, με στόχο να συμβάλλουμε κι εμείς από το δικό μας μετερίζι στο διάλογο για την πάταξη του φαινομένου και τον αγώνα για την επίτευξη της πραγματικής ισότητας των φύλων.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί για δύο ημέρες, την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης {παραπλεύρως Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου) και η είσοδος θα είναι δωρεάν. Ώρα έναρξης 21:00.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «στην προσπάθεια μας αυτή, το όχημα μας είναι η Τέχνη μέσα από την οποία παρουσιάζουμε τα παραδοσιακά τραγούδια όχι φυσικά για να τα αφορίσουμε, αλλά για να τα γνωρίσουμε καλύτερα και να προβληματιστούμε όλοι γύρω από την ανάγκη πάταξης των φαινομένων που περιγράφουν».