Με 8 φοιτητές απομένει το τμήμα Δασολογίας του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα μετά την ανακοίνωση των μετεγγραφών

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας χτυπάει την εκπαίδευση του Έβρου. Αυτή τη φορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα τις σχολές του Πανεπιστημίου την Ορεστιάδα. Έπειτα από το απαράδεκτο σύστημα εισαγωγής που εφάρμοσε στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις, το οποίο άφησε με ελάχιστες φοιτητές ιδιαίτερα τις σχολές του Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα, σειρά έχουν οι μετεγγραφές, με τις οποίες ήρθε το τελειωτικό ‘χτύπημα’.

Συνολικά, η Θράκη, χάνει 688 φοιτητές , που φεύγουν για άλλες πόλεις, ενώ στις σχολές του ΔΠΘ έρχονται με μετεγγραφή 116 φοιτητές.

Από τις δύο σχολές της Ορεστιάδας θα αποχωρήσουν συνολικά 17 φοιτητές και δεν θα έρθει ούτε ένας.

Να σημειωθεί πως ειδικά στο τμήμα Δασολογίας, όπου οι εισακτέοι τον Σεπτέμβρη ήταν μόλις 21, ενώ είχαν ζητηθεί από το ΔΠΘ αρκετά περισσότεροι, και πλέον απομένουν 13! Στην Ιατρική της Αλεξανδρούπολης φεύγουν 49 φοιτητές και δεν έρχεται κανείς, στο Παιδαγωγική Δημοτικής Εκπαίδευσης, το μόνο κερδισμένο έρχονται 28 και δεν φεύγει κανείς, ενώ στο τμήμα  Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία  φεύγουν με μετεγγραφή 50 και θα έρθουν 22.