Ν. Γκαρά: «Απαράδεκτη η σύμπτυξη τμημάτων στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης»

Την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του 3ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης ενάντια στην επιχειρούμενη συγχώνευση τμημάτων στην Α΄ τάξη του σχολείου, κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νατάσα Γκαρά.

Η κα Γκαρά κάνει λόγο, με αφορμή και τα όσα σημειώνονται στην επιστολή, για απαράδεκτες πρακτικές σε βάρος του μαθητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού του πολυπληθέστερου Γυμνάσιου στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα, ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και υπενθυμίζει πως αντίστοιχα προβλήματα με συγχωνεύσεις, μάλιστα, σε τμήματα στα οποία ήδη συγκεντρώνονται μέχρι και 28 μαθητές, έχουν δημιουργηθεί και σε άλλα Γυμνάσια και Λύκεια στον Νομό Έβρου.

Ταυτόχρονα, κάνει λόγο για ελλείψεις και κενά στο διδακτικό προσωπικό στην εν λόγω σχολική μονάδα. Ωστόσο, οι ελλείψεις αφορούν και σε άλλα σχολεία του Νομού, γεγονός που επιβεβαιώνει την αδιαφορία της κυβέρνησης για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους κατοίκους της ακριτικής Ελλάδας.

Επιπλέον, οι συνθήκες που βιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα με την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συμπτύξεις τμημάτων, το μέτρο του 50+1 αναφορικά με τα κρούσματα ανά τμήμα, τη λειτουργία των σχολικών μονάδων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών από την αρχή της πανδημίας έως και τώρα, αποδεικνύουν περίτρανα τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που με τις πολιτικές της έχει αφήσει απροστάτευτους τους πολίτες της χώρας.

Κλείνοντας, η κα Γκαρά ζητά να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε καθηγητές και προσωπικό, να διατηρηθεί ο υπάρχων αριθμός των τμημάτων στην Α΄ τάξη του 3ου Γυμνασίου Αλεξ/πόλης και να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.