Με ελλείψεις ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά τη Δευτέρα

Μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα θρανία και είναι έτοιμοι για μια νέα αρχή. Παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισαν τις σχολικές αυλές ενώ οι ιερείς, τοπικές αρχές και διδακτικό προσωπικό έδωσαν στα παιδιά τις καλύτερες ευχές για μια δημιουργική χρονιά.

Βέβαια η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες έγινε με ελλείψεις εκπαιδευτικών ακόμα και σε βασικές ειδικότητες και σοβαρά κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά.

Ένα μεγάλο ποσοστό των ελλείψεων καλύφθηκε όμως υπάρχουν ακόμα σοβαρά προβλήματα κυρίως στα σχολεία της ενδοχώρας τα οποία είναι υποστελεχωμένα, ενώ για μια ακόμα χρονιά στην ειδική αγωγή, τόσο στην παράλληλη στήριξη όσο και στα τμήματα ένταξης τα προβλήματα είναι μεγάλα.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα σχολεία θα αποστείλουν τις ανάγκες τους στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες με τη σειρά τους θα τα επεξεργαστούν για να αποστείλουν στο υπουργείο τις σχετικές λύσεις με τα αιτήματά τους, με την προσδοκία αυτά να καλυφθούν πολύ σύντομα από τη δεύτερη φάση των προσλήψεων.