Κοπή πίτας και βραβεύσεις από το Επιμελητήριο Έβρου

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου διεξήχθη και ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Έβρου την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Μετά από παύση δύο ετών, λόγω της πανδημικής κρίσης, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Έβρου, επέστρεψε και σε αυτήν παραβρέθηκαν πάνω από 500 άτομα – μέλη του από όλο τον Έβρο, εκπρόσωποι πολιτειακών θεσμών, αυτοδιοικητικοί Α & Β βαθμού, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, οι τέσσερις βουλευτές του νομού, πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων.

Το 2022 ήταν μία χρονιά διεκδικήσεων, συναντήσεων και επαφών πάντα με στόχο την πρόοδο της τοπικής επιχειρηματικότητας αλλά και των ανθρώπων που την υπηρετούν, όπως είπε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος έκανε συγκεκριμένες αναφορές σε δράσεις και επιτεύγματα της παρελθούσας χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την παρελθούσα χρονιά, στο Μητρώο Επιχειρήσεων ενεγράφησαν 470 νέες επιχειρήσεις και διαγράφηκαν 132. Πράγμα που σημαίνει ότι καινούργια χρονιά μας βρήκε με 338 νέα μέλη.

Μέσα στη χρονιά που πέρασε λύθηκαν και δύο πολύ σημαντικά ζητήματα της επιχειρηματικής κοινότητας, όπως επεσήμανε ο κος Τοψίδης:

«Διευθετήθηκε το ζήτημα των Πνευματικών Δικαιωμάτων. Μετά από συντονισμένες ενέργειες των Επιμελητηρίων υπογράφηκε τελικά Παρουσία της υπουργού πολιτισμού η Ιστορική συμφωνία της ΚΕΕ, με την εταιρεία πνευματικών δικαιωμάτων Αυτοδιαχείριση που εξυπηρετεί σημαντικά τους επιχειρηματίες της εστίασης και όχι μόνο.

Λύθηκε επιτέλους το πρόβλημα με το περιβόητο «12%».

Λύθηκε μετά από πολλές, επίπονες και συντονισμένες προσπάθειες της επιμελητηριακής κοινότητας και άλλων φορέων της επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με όλους τους βουλευτές μας και με τα αρμόδια υπουργεία που αντελήφθησαν επιτέλους τη σοβαρότητα της κατάστασης και έδωσαν τις δέουσες λύσεις» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο  κος Τοψίδης.

Παράλληλα, ανέφερε και δύο από τις σημαντικότερες δράσεις που προγραμματίζονται για την τρέχουσα χρονιά και οι οποίες είναι η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Αθήνα τον προσεχή Μάρτιο, όπως και η Εμπορική Έκθεση Alexpo που επανέρχεται τον Μάιο. Είπε χαρακτηριστικά:

«Η πρώτη δράση αφορά την Έκθεση Τροφίμων και Ποτών που διοργανώνουμε μαζί με τα υπόλοιπα πέντε Επιμελητήρια της Περιφέρειας μας στο Μετρό Συντάγματος στην Αθήνα στο διάστημα 08-12 Μαρτίου, ενισχύοντας την εξωστρέφεια των τοπικών μας επιχειρήσεων.

Η δεύτερη δράση είναι η επάνοδος της Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης Alexpo. Η Alexpo είναι ο σημαντικότερος θεσμός που έχει εγκαθιδρύσει το Επιμελητήριο Έβρου και εδώ επιτρέψτε μου να πω ότι η ιδέα ανήκε στον Χριστόδουλο Χαμπούρη, όμως το έργο του Νίκου Δαστερίδη επί αυτού του θεσμού (της Έκθεσης), τον ενδυνάμωσε και τον καθιέρωσε. Η πανδημική κρίση μάς στέρησε τη δυνατότητα διοργάνωσης της Έκθεσης για δύο χρόνια, όμως φέτος οι συνθήκες και το επιτρέπουν και το επιτάσσουν μπορώ να πω.

Η φετινή Alexpo θα διοργανωθεί στο διάστημα από τις 12 έως τις 16 Μαΐου στον χώρο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της και οφείλω να παραδεχτώ ότι καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής».

Οι βραβεύσεις

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των καλών πρακτικών και των επιτυχημένων επιχειρηματιών και επιχειρηματικών παραδειγμάτων. Φέτος, το Επιμελητήριο εισήγαγε και μία καινοτομία σε ό,τι αφορά τις βραβεύσεις καθώς πέρα από επιχειρηματίες, αποδόθηκαν βραβεία και σε τέσσερα σχολεία του Έβρου προς επιβράβευση των μαθητών/τριών που κατάφεραν να διακριθούν στον αθλητισμό αλλά και στην υλοποίηση ομαδικών πολιτιστικών, τεχνολογικών και καλλιτεχνικών projects. «Πιστεύουμε στη νέα γενιά, πιστεύουμε στα παιδιά μας και τις ικανότητες τους, και με αυτή την επιβράβευση θέλουμε να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στις προσπάθειες που κάνουν» σχολίασε ο κος Τοψίδης αναφερόμενος σε αυτή την καινοτομία.

Οι βραβεύσεις αναλυτικά:

  • «ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» / ΚΥΚΛΩΨ Α.Ε
  • «ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ» / ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ”Η ΕΝΩΣΗ”
  • «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ» / «ΑΙΜΟΑΝΑΛΥΣΗ ΕΒΡΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΩΠΑΣΗ ΡΩΜΑΝΙΔΟΥ
  • «ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» / ΧΡΥΣΑ ΑΡΓΥΡΑΚΑΚΗ
  • «ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ» / ETHNASIA E.E
  • «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ» / ΑΡΩΜΑ ΕΒΡΟΥ
  • «ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΡΔΟΥΜΠΟΖΑΝΗΣ
  • «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ/ΔΙΑΔΟΧΗ» / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΔΕΛΚΟΥ
  • «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ/ΔΙΑΔΟΧΗ» / ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ «ΚΥΨΕΛΗ» ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΓΕΝΑ
  • «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ» / ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΣ
  • «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ» / YTONG HOUSE HELLAS ΟΕ
  • «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ/ΔΙΑΔΟΧΗ» / ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ (ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ)
  • «ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ» / 3 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, Για την κατάκτηση της 6 ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης»
  • «ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» / 1 ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ», για την δημιουργία της μαθητικής εικονικής επιχείρησης «Ο Κήπος της Αειφορίας»
  • «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ» / ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΕΡΩΝ, για την δράση «Μαθητές Ξεναγοί στη Γη των Κομνηνών»
  • «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ» / 4 ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, για την παραγωγή της ταινίας «ΝΤΟΥ»