Το Δημαρχείο Διδυμοτείχου παραχωρείται στο Δ.Π.Θ. για το τμήμα Ψυχολογίας

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για τη στέγαση του τμήματος Ψυχολογίας του Δ. Π. Θ. στο Διδυμότειχο, παραχωρείται το δημαρχείο της πόλης, όπως ομόφωνα αποφασίστηκε πριν λίγη ώρα κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Παιδείας, Άγγελο Συρίγο, με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Δ. Π. Θ., Φώτη Μάρη, του δημάρχου Διδυμοτείχου, Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.

Η απόφαση θα επικυρωθεί άμεσα, σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που αναμένεται να συγκληθεί για τον λόγο αυτό σήμερα κιόλας. Ικανοποιημένες βγήκαν από τη σύσκεψη όλες οι πλευρές, με τον υφυπουργό Παιδείας να ευχαριστεί «τις αρχές του τόπου που παραχωρούν στο πανεπιστήμιο το “σπίτι» τους”, τον δήμαρχο Διδυμοτείχου να δηλώνει «το παραχωρούμε με την καρδιά μας» και τον Πρύτανη να εκφράζει την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση.

Σε ό,τι αφορά τα αμέσως επόμενα βήματα έως την επίσημη ίδρυση του τμήματος, θα ακολουθήσει η κατάρτιση του «οδηγού σπουδών» και η έκδοση του ΦΕΚ, που θα το επικυρώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ